«Θετικοί» στην άγνοια, οι πολέμιοι των self test - Τα απίθανα fake news που υποστηρίζουν

Αυξημένα είναι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.τα περιστατικά των ψευδών ειδήσεων εναντίον των self tests με κάποιους λίγους γονείς να προτρέπουν τα παιδιά τους να μην τα κάνουν.

Με την επανέναρξη των μαθημάτων υπήρξαν περιπτώσεις γονέων τόσο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όσο στο Ρέθυμνο και αλλού, που κινήθηκαν με μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών, επειδή δεν επέτρεψαν την είσοδο στα παιδιά τους χωρίς τη σχετική βεβαίωση

με το αποτέλεσμα του self test.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του GRTimes, τα διάφορα fake news, οι αναρτήσεις που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν ότι «την δεύτερη φορά που κάποιο παιδί βγαίνει θετικό σε self test το «αρπάζουν» και το βάζουν σε δομές covid», προτρέποντας τους γονείς να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να υποβληθούν σε self test.

Ανάμεσα στις δεκάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο κυκλοφορεί και μία έτοιμη μηνυτήρια αναφορά, την οποία γονείς προτρέπονται να συμπληρώσουν για να στραφούν με άκρως παράλογες κατηγορίες ακόμη και για «κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος» εναντίον εκπαιδευτικών που απλά εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα για τα self test στα σχολεία.

Προκειμένου να υποστηρίξουν τις θέσεις τους, αρκετοί γονείς έχουν μαζί τους μία έτοιμη μηνυτήρια αναφορά την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναντίον εκπαιδευτικών, επικαλούμενοι μεταξύ άλλων, το άρθρο 120 του συντάγματος, ευελπιστώντας να παρέμβει εισαγγελέας. 

Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε δομές «συγκέντρωσης» για κρούσματα κορωνοϊού, παροτρύνοντας τους γονείς «να ξυπνήσουν» και να «μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε σε δομές κορωνοϊού»

Ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων, Παναγιώτης Κατηφές, ξεκαθαρίζει ότι τα περιστατικά με γονείς έξω από σχολεία –όπως έγινε χθες στον Εύοσμο– που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον εκπαιδευτικών και απειλούν με μηνύσεις, δεν έχουν καμία σχέση με τους Συλλόγους Γονέων.

«Κανένας Σύλλογος δεν έχει απευθυνθεί σε εμάς λέγοντας ότι αρνείται τα Self Test. Η δική μας πρόθεση και απαίτηση άλλωστε ήταν εξ αρχής η διενέργεια μαζικών τεστ. Εμείς διαφωνούμε με τα self test, αλλά για άλλο λόγο. Θεωρούμε ότι τα μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ πρέπει να γίνονται με κρατική ευθύνη και όχι ατομική», δηλώνει.

Η καθηγήτρια σε Γυμνάσιο του Ευόσμου και μέλος της Ε’ ΕΛΜΕ, Πόπη Σεραϊδάρη, υποστηρίζει ότι τις τελευταίες ημέρες στέλνονται στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη χώρα, επιστολές από γονείς, οι οποίοι δηλώνουν την άρνησή τους στο να υποβάλουν τα παιδιά τους σε self test.

«Επικαλούνται το σύνταγμα και τα δικαιώματά τους. Οι ίδιοι, ήταν αρνητές των εμβολίων και αρνητές της μάσκας στο παρελθόν. Για άλλη μία φορά οι εκπαιδευτικοί, που είναι τα εκτελεστικά όργανα και είναι μπροστά, απειλούνται. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση η δράση αυτής της ομάδας ατόμων διότι απασχόλησαν και στο παρελθόν για άλλους λόγους», εξηγεί.

«Για τα νέα παιδιά, που είναι καθηλωμένα ολημερίς σε μία οθόνη, αυτές οι θεωρίες θα έχουν πέραση. Είχαμε περιπτώσεις μαθητών που μας ανακοίνωσαν ότι συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο ενάντια στα περιοριστικά μέτρα. Είναι αντίδραση στον εγκλωβισμό και στους περιορισμούς. Γονείς και μαθητές βλέπουν το μάταιο όλων αυτών των απαγορεύσεων και αυτές οι ομάδες έχουν διασυνδέσεις και τους εκμεταλλεύονται. Θα βρεθούν κάποιοι που θα παρασυρθούν αλλά θα είναι μειοψηφία. Οι περισσότεροι θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο». συμπληρώνει η κ. Σεραϊδάρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θετικοί,thetikoi