Θερινό πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας στη Δράμα από το πανεπιστήμιο της Γρανάδας»

Στη Δράμα από τις 16 έως τις 28 Ιουλίου 2018 πραγματοποιείται το Θερινό Πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Γρανάδας σε συνεργασία και με τον Δήμο Δράμας.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 35 φοιτητές και στο τέλος του προγράμματος θα παρουσιαστεί το έργο τους σε βιβλίο που απευθύνεται σε 700 εκατομμύρια ισπανόφωνων πολιτών και θα αναφέρει και τη Δράμα. Το Πανεπιστήμιο

της Γρανάδας, τρίτο σε μέγεθος Πανεπιστήμιο της Ισπανίας και δεύτερο σε αξιολόγηση ποιότητας, αποτελεί μια από τις ισχυρότερες εστίες ελληνικών σπουδών στον ισπανόφωνο κόσμο, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.

Ο δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, σε δηλώσεις του αναφέρει: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στη Δράμα τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας και φοιτητές από την Ισπανία, τους αυριανούς πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού, του ελληνικού πνεύματος, της ελληνικής ιστορίας. Η περιοχή μας είναι πλούσια σε ιστορία, σε ήθη και έθιμα, σε πολιτισμό, ενώ παράλληλα συνδυάζει τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων και το μοναδικό φυσικό τοπίο που είναι αξιοζήλευτο παγκοσμίως. Εύχομαι οι συμμετέχοντες από την Ισπανία σε αυτό το πρόγραμμα να γευθούν τις ομορφιές του τόπου μας, να γνωρίσουν και να μεταφέρουν πίσω στην πατρίδα τους την ιστορία μας και την παράδοσή μας, και να απολαύσουν τη διασκέδαση της Δράμας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και χορηγούς που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια του Δήμου μας, και τον Δραμινό καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γρανάδας, κ. Μορφακίδη, που μεταλαμπαδεύει τον ελληνικό πολιτισμό στους φοιτητές του και που δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη Δράμα μας. Ελπίζω να μείνουν ικανοποιημένοι από τη διαμονή τους εδώ και να ξαναεπισκεφθούν τον τόπο μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα