Θεμιστοκλέους: Οι γυναίκες που δεν «επέλεξαν» AstraZeneca θα μπορούν να κάνουν εμβόλια mRNA όταν ανοίξουν για όλους

Ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε το πρωί της Μ. Πέμπτης στον ΑΝΤ1 και απάντησε στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον πληθυσμό για τους εμβολιασμούς, τα εμβόλια και τα χρονοδιαγράμματα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε για το ζήτημα των γυναικών σε εγκυμοσύνη ή σε διαδικασία σύλληψης καθώς και εκείνες που για λόγους ασφάλειας επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Οι γυναίκες που επέλεξαν να

μην κάνουν το εμβόλιο της Astrazeneca θα μπορούν να εμβολιαστούν με εμβόλια mrna όταν ανοίξουν οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού, δηλαδή στο επόμενο διάστημα. Το πότε ακριβώς θα εξαρτηθεί και από το πώς έχουν πάει οι εμβολιασμοί και ο προγραμματισμός από τις προηγούμενες μέρες καθώς και οι έγκαιρες παραδόσεις των εμβολίων που περιμένουμε».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε εκείνους που δεν μπορούν να μετακινηθούν λέγοντας: «Εξετάζεται ο κατ’ οίκον εμβολιασμός για τους 80-89 αλλά και η 2η δόση στο εξοχικό. Εντός του Μαΐου αναμένονται ανακοινώσεις για τον κατ΄ οίκον εμβολιασμό»

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «είναι πιθανό από τα μέσα Ιουνίου ή προς το τέλος Ιουνίου να ανοίξει η ηλικιακή ομάδα των 18-30», ενώ τόνισε ότι «το Johnson &Johnson θα είναι μέσα στα εμβόλια που θα μπορούν να κάνουν οι 45-49».

Τέλος συμπλήρωσε ότι είναι «πολύ μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στα ραντεβού για τον εμβολιασμό με το AstraZeneca».

Keywords
Τυχαία Θέματα