Θάνατος 3χρονης στο Ιπποκράτειο: Εξετάζεται η αγγειίτιδα ως σύμπτωμα του κορονοϊού λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη» λέει η μητέρα της 3χρονης που κατέληξε στο Ιπποκράτειο

Τα λόγια της μητέρας του τρίχρονου κοριτσιού που άφησε -κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες- την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο, συγκλονίζουν. Δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πώς μια απλή περιπέτεια υγείας, κατέληξε σε τραγωδία.

«Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά,

ώστε να μάθουμε την αλήθεια», λέει στο ThessToday.gr η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού, εκφράζοντας παράλληλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο για το κύμα συμπαράστασης που δέχεται τις τελευταίες ώρες.

«Θα ζητηθούν ευθύνες. Δεν ξέρουμε καν τίποτα, ακόμη. Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ» ξεσπά η γιαγιά της μικρής στο ThessToday.gr και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί, λόγω Πάσχα».

«Οι εξετάσεις που ήταν να γίνουν, όλο αναβάλλονταν και όταν τις ξεκίνησαν, ήταν ήδη πολύ αργά», αναφέρει η γιαγιά του κοριτσιού, με τον παππού να συμπληρώνει: «Το παιδί ψηνόταν στον πυρετό και αυτοί το… έψαχναν. Ακόμη στο ψάξιμο είναι».

Το ενδεχόμενο να έπασχε από αγγειίτιδα λόγω κορονοϊού

Κατά τη διάρκεια των 12 ημερών νοσηλείας του παιδιού, είχε εξεταστεί από διαφορετικές ειδικότητες γιατρών, ενώ της είχαν γίνει και υπέρηχοι καρδιάς, 4 ακτινογραφίες και 4 αξονικές.

Ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης επισήμανε πως πρέπει να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να επαληθευθεί ή αντίστοιχα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αγγειίτιδας.

«Αγγειίτιδα σημαίνει πως φλεγμένουν ορισμένα αγγεία, πρέπει να δούμε ποια είναι αυτά, σε ποια όργανα εμφανίζονταν αυτές οι αλλοιώσεις και τι προβλήματα προκάλεσαν» επισήμανε ο ιατροδικαστής, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως μπορεί να είναι σύμπτωμα του κορονοϊού.

Μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις λέει ο Καπραβέλος

Για τον θάνατο του τρίχρονου κοριτσιού, μίλησε και διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος είπε ότι στην καριέρα του έχει βρεθεί πολλές φορές στη στενάχωρη θέση να ζητήσει τη βοήθεια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για να βγάλει και ο ίδιος άκρη.

Εξήγησε ότι τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού με τα οποία εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, οδηγούν σε διαφορική διάγνωση πολλών ασθενειών, έγιναν πολλές εξετάσεις από τους συναδέλφους του, αλλά εκ των γεγονότων φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν μια συγκεκριμένη διάγνωση, ενώ ούτε η ιατροδικαστική υπηρεσία βρήκε κάτι συγκεκριμένο.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις που περιγράφονται στη βιβλιογραφία, αν επρόκειτο για κάποιας μορφής αρτηρίτιδα ή νόσος Καβασάκι, όμως τίποτα αυτή στιγμή δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς οι εξετάσεις και οι έρευνες συνεχίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα