Τέλη κυκλοφορίας 2019: Λήγει σήμερα η προθεσμία - Βαριά πρόστιμα για όσους δεν τα πληρώσουν

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Σήμερα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας στο taxisnet.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι «προς διευκόλυνση των πολιτών ότι παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11.1.2019 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας

έτους 2019 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία».

Όσοι πληρώσουν εκπρόθεσμα τα τέλη θα πρέπει να τα πληρώσουν διπλά.

Πολλοί φορολογούμενοι επέλεξαν και φέτος να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους για να γλιτώσουν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών.

Για όσους έχουν ήδη θέσει το αυτοκίνητό τους σε ακινησία ή σκοπεύουν να το κάνουν ποντάροντας στο γεγονός ότι μπορεί να τις πάρουν πίσω λίγο αργότερα -στη διάρκεια του έτους για ένα μήνα ή τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του 2019- θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το μέτρο αυτό δεν ισχύει για το τρέχον έτος.

Ποιοι μπορούν να πληρώσουν σε μηναίες δόσεις

Σημειώνεται ότι όσοι χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες με διαθέσιμο όριο μπορούν να εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας τους και να το αποπληρώσουν σε πολλές άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Άλλωστε η ημερομηνία εκπνοής εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας είναι η 31 Δεκεμβρίου για όλους, δηλαδή είτε τα εξοφλήσουν online, είτε μέσω κάρτας, είτε μέσω γκισέ των τραπεζών ή των ΕΛΤΑ αλλά στα γκισέ των τραπεζών υπάρχει επιπλέον χρέωση 2 ευρώ!

Keywords
Τυχαία Θέματα