Τα «βέλη» της ΝΔ στο ΕΚ: Ο Τσίπρας υποθήκευσε την κρατική περιουσία για 25 δισ. ευρώ

Παρέμβαση των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, κυρία Μαρία Σπυράκη, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, κ. Γιώργος Κύρτσος και κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, κατά τη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρουσία του Πρόεδρου του Eurogroup, κ. Μάριο Σεντένο, υπογράμμισαν ότι οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία και

την λήξη του προγράμματος δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα και κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο ελληνικός λαός επί καθημερινής βάσης.

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τόνισαν μάλιστα, ότι η Ελλάδα χρειάζεται να προσελκύσει άμεσα ξένες επενδύσεις, να καταστεί εφικτή η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και, προπάντων, να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Τέλος αναφέρθηκαν στην επίσκεψη του Επιτρόπου Μοσκοβισί στην Ελλάδα ο οποίος μίλησε για τέλος των μνημονίων στην Ελλάδα, ενώ είναι προφανές ότι ο νέος μηχανισμός ενισχυμένης εποπτείας είναι επί της ουσίας ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας:

Μανώλης Κεφαλογιάννης:

«Λυπάμαι αλλά πρέπει να το πω. Μπήκαμε για τα καλά σε προεκλογική περίοδο για τις εκλογές. Προχθές στην Αθήνα ο κ. Μοσκοβισί δεν συμπεριφέρθηκε ως αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερο συμπεριφέρθηκε ως υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεκδικώντας τη θέση του κ. Γιούνκερ.

Δεν ξέρω για ποιους λόγους δικούς του υιοθέτησε με ανεπίτρεπτο τρόπο το κυβερνητικό αφήγημα για τάχα καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, όπως μας είπε και σήμερα. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί για νέα επαχθή μέτρα για τα επόμενα χρόνια.
-Μείωση συντάξεων από το 2019.
-Μείωση αφορολόγητου από το 2020.
-Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών σε επαγγελματίες και αγρότες.
-Πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060. Μόνο χώρες του ΟΠΕΚ λόγω πετρελαίου μπορούν να επιτύχουν τέτοια αποτελέσματα.
-Υποθήκευση της κρατικής περιουσίας για τα επόμενα χρόνια ύψους 25 δις.
-Και ένα Υπερταμείο το οποίο θα έχει την ευθύνη μέχρι το 2115. Ακόμη για 99 χρόνια.

Κύριε Πρόεδρε, τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο το οποίο στοίχισε πολλά δις στον ελληνικό λόγω της λάθος πολιτικής της αριστερής Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Τώρα, και διαφωνώ με τον κ. Μοσκοβισί, η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει ένα τέταρτο, κεκαλυμμένο, μνημόνιο. Πείτε μου, δεν είναι μνημόνιο όταν περιλαμβάνει μέτρα 5,1 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια; Και ανεβάζει το λογαριασμό στα 14,5 δισ. ευρώ, σχεδόν το 10% του Α.Ε.Π. της Ελλάδος. Δεν χωρούν, λοιπόν πανηγυρισμοί. Πολύ περισσότερο, θριαμβολογίες.

Αυτό που χρειάζεται, είναι μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στην Ελλάδα. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα βγει από τα αδιέξοδά της και τη μεγάλη κρίση την παρατεταμένη που είχε τη δεκαετία του 2010».

Μαρία Σπυράκη:

«Η ρύθμιση του χρέους είναι ευπρόσδεκτη, αν και καθυστέρησε τρία χρόνια. Αυτή η μεσοπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους δεν είναι όμως αρκετή για να φέρει την ανάκαμψη στην Ελλάδα. Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα είδε το τρένο της ανάπτυξης να περνά μπροστά της αλλά δεν επιβιβάστηκε. Η Ελλάδα καθηλώθηκε. Για να ανακάμψει η Ελλάδα χρειάζεται εμπιστοσύνη. Χρειάζεται ξένες επενδύσεις. Χρειάζεται να βελτιωθεί η απόδοση του Δημοσίου Τομέα. Να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Έχουμε ακόμη capital control κ. Μοσκοβισί, σας το θύμισε ο κ. Φέμπερ την ώρα που πανηγυρίζουμε. Οφείλουμε να αλλάξουμε το μείγμα της φορολογικής πολιτικής που εξοντώνει μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες. Να αυξήσουμε τα εισοδήματα. Επαναλαμβάνω. Η Ελλάδα χρειάζεται εμπιστοσύνη και σταθερότητα. Και αυτή η Kυβέρνηση αντί να παράξει την απαραίτητη εμπιστοσύνη, δημιουργεί αστάθεια. Οι δύο εταίροι συγκρούονται δημόσια.

Οι Έλληνες πληρώνουν χρόνια το λογαριασμό και οι 8 στους 10 εκτιμούν ότι η χώρα δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Το μετα-προγραμματικό πλαίσιο της διευρυμένης εποπτείας που αποφασίστηκε για την Ελλάδα είναι σαφώς αυστηρότερο και από αυτό της Πορτογαλίας και από αυτό της Ιρλανδίας. Και ο συνάδελφος Ταγκ των Σοσιαλιστών μας θύμισε ότι οι δεσμεύσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι πρωτοφανείς στον κόσμο. Είναι λοιπόν απαραίτητο να αποφεύγουμε τους πανηγυρικούς τόνους. Δεν είναι ανάγκη να ωραιοποιούμε την πραγματικότητα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη ισχυρή Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση δεσμευμένη στο δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο και θα υλοποιεί. Μια Κυβέρνηση που θα φέρει την σταθερότητα τώρα που η Ελλάδα θα βρεθεί πλέον αντιμέτωπη μόνο με τις αγορές και μόνο με τις επιδόσεις της».

Keywords
Τυχαία Θέματα