Τα κερδισμένα προσωπικά στοιχήματα του Μητσοτάκη - Σε ποια σημεία θα «χτυπήσει» τον Τσίπρα μέχρι τις εθνικές εκλογές

Απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εκτός από τις μεγάλες νίκες σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες της χώρας, ο ίδιος αισθάνεται δικαιωμένος από τις προσωπικές του επιλογές σε πρόσωπα που όταν ξεκίνησαν είχαν συναντήσει αντιδράσεις και προβληματισμούς.

Το ερχόμενο Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί γιά το Καστελλόριζο, πρώτο σταθμό των περιοδειών του στην πορεία προς τις εθνικές κάλπες. Τα αποτελέσματα και της χθεσινής κάλπης, παρά την μεγάλη αποχή τον βρήκαν να αισθάνεται δικαιωμένος για

τις επιλογές του.

Ο Νίκας στην Πελοπόννησο, ο Σπανός στην Κεντρική Ελλάδα, ο Φαρμάκης στην Δυτική και η Ρόδη Κράτσα στα Ιόνια. Δύο νέοι σε ηλικία περιφερειάρχες, 38 και 35 ετών ο Φαρμάκης και ο Σπανός, πολύπειρη και με κύρος η Κράτσα για την πιό δύσκολη ίσως περιφέρεια που η ΝΔ δεν κέρδιζε ποτέ.

Οταν ο Μητσοτάκης πήρε αυτές τις αποφάσεις για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα θετικό αφού ακόμα και στο εσωτερικό πολλοί θεώρησαν οτι είχε υψηλό ρίσκο. Ομως εκείνος επέμεινε και προχώρησε.

Οι πρωτιές της ΝΔ σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικλες εκλογές είναι μοναδικές. Για πρώτη φορά παράταξη κέρδισε τις 10 από τις 12 περιφέρειες. Γιά πρώτη φορά κέρδισε 35 δήμους από τους μεγάλους με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων. Ακολούθησε το ΚΙΝΑΛ με 9 και ο ΣΥΡΙΖΑ με πέντε.

Μετά από 21 χρόνια κέρδισε την Αττική. Ηταν το 1994 όταν το κατάφερε αλλά με υποψήφιο τον Κατριβάνο από την αριστερά.

Είναι η αυτοδυναμία επόμενο προσωπικό στοίχημα του Μητσοτάκη; Οι συνεργάτες του λένε «καλοδεχούμενο ναι, στόχος ναι, αυτοσκοπός όμως όχι». Και αυτό θα τονίσει ο Κ.Μητσοτάκης από σήμερα το πρωί. Η αυτοδυναμία δεν πρόκειται να είναι ένα εκ των βασικών ζητημάτων των εκλογών τουλάχιστον ως τις προτεραιότητές του.

Βασικός στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα ωστε να διορθωθούν όσα κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της Πειραιώς, δείχνοντας τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο για παράδειγμα. Ο Κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να επικοινωνει την πρόθεσή του να συνεργαστεί με ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις ακόμα κι αν έχει αυτοδυναμία. Οσο για το αποτέλεσμα της εθνικής κάλπης, το βάρος θα πέσει στο να πείσει ακόμα περισσότερους ψηφοφόρους να στηρίξουν τη ΝΔ για να εφαρμοστει ένα αξιόπιστο σχέδιο ανάπτυξης στην Ελλάδα που θα φέρει επενδύσεις και νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα