ΣΥΡΙΖΑ: Το μεγάλο στοίχημα της εσωκομματικής κάλπης και ο «πήχης» που βάζει ο Τσίπρας

Να προκηρυχτούν άμεσα εκλογές ζητούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επανειλημμένως προκειμένου να «άμεσα μία από τις πιο επικίνδυνες κυβερνήσεις που γνώρισε η χώρα στη μεταπολίτευση».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για εξωφρενική ακρίβεια με έναν υπαίτιο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, για το κύμα ακρίβειας και για την «εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης»

μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος τόνισε πως «Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, στην Ελλάδα, το 99% των αυξήσεων στο ρεύμα στη χονδρική περνάνε στον καταναλωτή. Η δεύτερη χώρα σε αυτήν την κατάταξη είναι η Αυστρία με 46%. Όταν βλέπουμε τέτοια διαφορά, τότε μιλάμε για πλιάτσικο. Και αυτό το πλιάτσικο εναντίον των πολιτών, το συντονίζει ο κ. Μητσοτάκης με τις πολιτικές του»

Και πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να προστατέψει την αισχροκέρδεια και όχι τους πολίτες. Αυτό έκανε και με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αυτό κάνει μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής που είναι ληστεία για τα νοικοκυριά», σχολίασε και συμπλήρωσε: «ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι έρχονται λογαριασμοί 4 και 5 φορές πάνω, την ίδια στιγμή που τέλη Σεπτέμβρη έλεγαν ότι το ρεύμα θα αυξηθεί μόλις 3 με 4 ευρώ».

«Είμαστε πρωταθλητές στην τιμή της χονδρικής ήδη από τον περασμένο Αύγουστο», τόνισε και σημείωσε: «άλλωστε τα μέτρα που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης, καλύπτουν αναδρομικά την περίοδο από τον Δεκέμβριο». «Παραδέχονται δηλαδή ότι οι αυξήσεις είχαν έρθει πολύ νωρίτερα, παραδέχονται ότι τόσο καιρό έλεγαν ψέματα ότι δήθεν για την ακρίβεια ευθύνεται αποκλειστικά ο πόλεμος στην Ουκρανία», δήλωσε.

Το μεγάλο στοίχημα για τις 15 Μαΐου

Προσκλητήριο προς τους προοδευτικούς πολίτες να προσέλθουν στις εσωκοματικές κάλπες απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους «να στείλουν ένα μήνυμα για την επόμενη ημέρα στην χώρα, ώστε να ανοίξουμε τον δρόμο για τη πολιτική αλλαγή και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο».

«Εμείς, αυτό το οποίο θέλουμε είναι να μπει ο πήχης στο να επανέλθει η ελπίδα στον τόπο» παρατήρησε ακόμη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς συμπέρανε πως «ο πήχης για μας εκ των πραγμάτων δεν είναι μονάχα ένα νούμερο. Έχει να κάνει με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλουμε να δώσουμε σε αυτή την προσπάθεια». Ο ίδιος, ωστόσο, διευκρίνισε πως «και εμείς θα κριθούμε και από τον αριθμό των μελών μας το βράδυ της Κυριακής», παρότι βασικό ζητούμενο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί ο προγραμματικός της λόγος στο εξής, ως ο κατεξοχήν προοδευτικός πολιτικός φορέας, εστιασμένος στις πολιτικές κοινωνικής ανόδου και δικαιοσύνης και μακριά από τις ελίτ.

Συνεπώς, «θα κριθούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και από κάποια στοιχεία που για μας έχουν αξία που δεν είναι μόνο τα νούμερα. Τι ποσοστό αύξησης μελών θα έχουμε στις λαϊκές, εργατικές περιοχές, στις υποβαθμισμένες περιοχές, εκεί όπου έχουμε την πλειοψηφία της κοινωνίας να ζει με μισθό κατώτατο, ή κάτω από τον κατώτατο; Τι ποσοστά θα έχουμε στην Περιφέρεια, στις αγροτικές περιοχές;», διερωτήθηκε σχετικά ο κ. Τσίπρας, προσβλέποντας ταυτόχρονα στον «ποιοτικό μετασχηματισμό» του κόμματός του.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΚΑΛΠΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας,syriza, tsipras