Συνταρακτική ανακάλυψη: Ο κορονοϊός ίσως θα μπορούσε να προκαλεί διαβήτη από το μηδέν

Η περίπτωση ενός ανθρώπου που νόσησε από κορονοϊό και μετά από λίγο διάστημα διαγνώστηκε με διαβήτη, προκαλεί τρόμο για το τι μπορεί να προκαλέσει η ασθένεια COVID-19. 

Ο Mario Buelna, ένας υγιής πατέρας 28 ετών, ανέβασε πυρετό και άρχισε να δυσκολεύεται να αναπνέει τον Ιούνιο. Σύντομα διαγνώστηκε θετικός για τη COVID-19. Εβδομάδες αργότερα, αφού νόμιζε πως έχει αναρρώσει, ένιωσε αδυναμία και άρχισε να κάνει εμετό. Στις 3 π.μ. την 1η Αυγούστου, λιποθύμησε στο πάτωμα του σπιτιού του στη Μέσα της Αριζόνα. Οι παραϊατρικοί τον έφεραν σε ένα κοντινό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τον έβαλαν σε εντατική φροντίδα αφού τον έσωσαν από κώμα. Του είπαν ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει. Η διάγνωσή τους - διαβήτης τύπου 1 - τον εξέπληξε και τον τρόμαξε. Δεν είχε ιστορικό της νόσου.

«Η COVID τη πυροδότησε», ανέφερε ό Buelna ότι του είπαν οι γιατροί.

Η δοκιμασία του Buelna και παρόμοιες περιπτώσεις αντικατοπτρίζουν μια νέα ανησυχία για την επικίνδυνη σχέση μεταξύ του διαβήτη και της COVID-19 που μελετάται επειγόντως από γιατρούς και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Πολλοί ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι η ασθένεια COVID-19 μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση διαβήτη - ακόμη και σε ορισμένους ενήλικες και παιδιά που δεν έχουν τους παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου.

Πόσο πιθανό είναι η COVID-19 να προκαλεί τον διαβήτη
Keywords