Συνήγορος «Ινδιάνου»: Αυτά τα βίντεο αποδεικνύουν ότι δεν ήταν στη Νέα Σμύρνη

Την αποφυλάκιση του 30χρονου κατηγορούμενου για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, γνωστού ως «Ινδιάνου» ζητεί ο συνήγορος του Παύλος Σαράκης επικαλούμενος βίντεο που πιστοποιεί, όπως αναφέρει, την παρουσία του στην Ελευσίνα τις κρίσιμες ώρες.

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του 30χρονου προσωρινά κρατούμενου για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, Παύλος

Σαράκης, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή βίντεο στο οποίο φέρεται ο 30χρονος να βρίσκεται την επίμαχη ημέρα στην Ελευσίνα και να παίζει μπάσκετ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

"Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ.Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ' έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης . Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της. Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας - όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο".

Τι δείχνουν τα βίντεο

Τα βίντεο όπως αναφέρουν, προέρχονται από ένα εστιατόριο – ταβέρνα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο της Ελευσίνας. Όπως τονίζουν έχουν στην διάθεσή τους το βιντεοληπτικό υλικό που καλύπτει ολόκληρο το χρονικό διάστημα από τις 18:00 έως τις 22:00 της 09.03.2021, δηλαδή της ημέρας των επεισοδίων.

Το πρώτο δείχνει τον 30χρονο που τον αποκαλούν και «Ινδιάνο» να μπαίνει σε πάρκο στην Ελευσίνα. Η ώρα είναι 18.21.

Όπως αναφέρουν, δείχνει τον κατηγορούμενο («Ινδιάνος») να φτάνει πεζός στο πάρκο της Ελευσίνας στις 18:21 φορώντας μία μαύρη φόρμα, ένα σκουρόχρωμα φούτερ και ένα μπλε γιλέκο με γκρι λεπτομέρειες (το ίδιο που φορούσε και όταν παρουσιάστηκε ενώπιον της Ανακρίτριας για την απολογία του), όπως ακριβώς τον είχαν περιγράψει και οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους. Το βίντεο επιβεβαιώνει πλήρως τις καταθέσεις των μαρτύρων, αφού ο κατηγορούμενος μπαίνει στο πάρκο, συναντάει εκεί τους φίλους του και παίζει μπάσκετ μαζί τους.

Το δεύτερο βίντεο δείχνει τον 30χρονο ελληνοιρακινό, ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του 28χρονου αστυνομικού της ομάδας «Δράση» να βγαίνει από το πάρκο στις 18:45 μαζί με τους φίλους του.

Σε όλο το ενδιάμεσο διάστημα, όπως επιβεβαιώνεται από το βίντεο, ο κατηγορούμενος και οι φίλοι του συνεχίζουν να παίζουν στο ίδιο σημείο. Όταν φεύγουν από το πάρκο κατευθύνονται προς το σπίτι ενός εκ των φίλων του, όπου παραμένουν μέχρι τις 19:20-19:30, όπως ακριβώς είχαν καταθέσει και οι ίδιοι ως μάρτυρες ενώπιον της Ανακρίτριας.

Όλα αυτά λοιπόν όπως αναφέρουν διαδραματίζονται στην Ελευσίνα ενώ η επίθεση εναντίον του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη σημειώθηκε στις 7.15 μ.μ. Με άλλα λόγια, θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να έχει προλάβει να φτάσει από την Ελευσίνα στην Νέα Σμύρνη.

Μάλιστα, την ίδια ώρα η πλατεία της Νέας Σμύρνης ήταν αποκλεισμένη από διέλευση οχημάτων εξαιτίας των χιλιάδων διαδηλωτών και των επεισοδίων που έχουν ήδη ξεκινήσει να εκτυλίσσονται, όπως περιγράφεται και στα έγγραφα της δικογραφίας. Συνεπώς, ακόμα και αν έφτανε με όχημα στα περίχωρα, θα έπρεπε να κινηθεί πεζός προκειμένου να φτάσει στο σημείο της επίθεσης, ήτοι επί της συμβολής των οδών Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής, διανύοντας μία απόσταση τουλάχιστον 10′ λεπτών, όπως αναφέρουν.

Τέλος, σημειώνουν ότι το βίντεο αυτό αποτελεί «περίτρανη απόδειξη όσων διατρανώνει ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή της άδικης εμπλοκής του, ήτοι πως όχι μόνο δεν πήρε μέρος στα επεισόδια, αλλά πως δεν ήταν καν στην πλατεία της Ν. Σμύρνης εκείνη τη μέρα. Επιβεβαιώνει πλήρως τις καταθέσεις των πέντε (5) μαρτύρων υπεράσπισης και αποδεικνύει πως η «κατάθεση» του ψυχικά ασταθούς γαμπρού του, ο οποίος την έχει ανασκευάσει μέχρι σήμερα ήδη 4 (!) φορές, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας», τονίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα