Συνεχίζεται το μυστήριο με το αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα: «Δεν μετέφερε χρυσό» λέει ο Πρέσβης

Συνεχίζεται το θρίλερ με το αεροσκάφος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που βρέθηκε για τέσσερις ώρες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα.

Χθες η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

επιβεβαίωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαινε ο υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Μαδούρο.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χοσέ Γκέρα μιλώντας στον ΣΚΑΪ σύνδεσε το δρομολόγιο του κυβερνητικού αεροσκάφους με την φυγάδευση του χρυσού. Μάλιστα αναφερόμενος στην 4ωρη στάση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα ήταν κατηγορηματικός πως έγινε επειδή η Ελλάδα στηρίζει το καθεστώς Μαδούρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ και άλλα αεροσκάφη από τη χώρα του Νικόλας Μαδούρο έχουν προσγειωθεί στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άλλες τέσσερις φορές έχουν προσγειωθεί στην Αθήνα αεροσκάφη, χωρίς ωστόσο να γίνει ποτέ γνωστός ο λόγος ή ποιοι επέβαιναν.

Πρέσβης Βενεζουέλας για αεροσκάφος: Παρανοϊκό δημιούργημα φαντασίας η μεταφορά χρυσού

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών, ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρέντι Χέσους Φερνάντες Τόρες απαντά σε όσα ακούστηκαν περί μεταφοράς χρυσού, μυστικών συναντήσεων και σχολιάζει τη στάση της αντιπολίτευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Τόρες επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας του βρέθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο. «Πράγματι, το Σάββατο ήταν εδώ στο αεροδρόμιο. Έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με τον οποίο ταξίδευε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόρες, προσθέτοντας ότι «αυτή η παραμονή χρειάστηκε να επεκταθεί για 4 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων συναντήθηκε μαζί μου, ως αρχηγού της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα».

Όπως επισήμανε ο κ. Τόρες, «δεν πρόκειται για επίσημη συνάντηση, δεν ήταν προγραμματισμένο από πριν. Από εκεί, το αεροπλάνο έφυγε με κατεύθυνση τον επόμενο σταθμό - για τεχνικούς λόγους- το πράσινο Ακρωτήρι, πριν να προσγειωθεί στον τελικό προορισμό του που είναι το Καράκας». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «γύρω από αυτήν την πτήση έχουν επινοηθεί πολλές ιστορίες- μία τεράστια δημιουργικότητα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα μίας απλής στάσης για τεχνικούς λόγους, κάτι πολύ συχνό σε τέτοιου είδους πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών».

Keywords
Τυχαία Θέματα