Στον εισαγγελέα οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Έβρο

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγούνται το Σάββατο οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν, σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί, στο Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού. Οι δύο Γερμανοί εντοπίστηκαν σε μία έκταση όπου χρειάζεται κανείς να έχει ειδική άδεια από τον Στρατό.

Μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Διδυμότειχου και σύμφωνα

με πληροφορίες είπαν ότι εργάζονται στο τηλεοπτικό κανάλι ARD και βρίσκονταν εκεί για να κάνουν ρεπορτάζ για μετανάστες.

Σε επικοινωνία που είχε η efsyn.gr, αργά το βράδυ της Παρασκευής, με τον έναν από τους δύο Γερμανούς δημοσιογράφους, αυτός ανέφερε ότι πραγματοποιούσαν ρεπορτάζ για το κρατικό γερμανικό δίκτυο ARD και ακολουθούσαν την πορεία προσφύγων, οι οποίοι είχαν φύγει από τη Γερμανία και επέστρεφαν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Γερμανό δημοσιογράφο, ο παράνομος διακινητής που μετέφερε τους πρόσφυγες, τους παράτησε χθες σε νησίδα μέσα στον ποταμό Έβρο και έφυγε. Αυτή τη στιγμή, πέντε πρόσφυγες βρίσκονται στη νησίδα, ενώ -όπως καταγγέλλει ο Γερμανός δημοσιογράφος- ούτε οι ελληνικές ούτε οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν κάποια κίνηση για να τους προσεγγίσουν. Όπως τόνισε, οι πρόσφυγες δεν έχουν τρόφιμα μαζί τους.

Από το ARD ανέφεραν ότι οι δύο δημοσιογράφοι είχαν ζητήσει άδεια για να βρεθούν στην περιοχή, αλλά δεν είχαν λάβει απάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα