Στον αέρα οι Ιπποδρομίες με βαριές καταγγελίες κατά της ΦΕΕ για «ελεγκτές και ελεγχόμενους»

Ο νέος κώδικας ιπποδρομιών που προωθεί η Φίλιππος Ενωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της διοργανώτριας αρχής ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ αλλά και της Ενωσης Ιδιοκτητών Δρομώνων Ιππων με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σοβαρά η λειτουργία του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο

Αγωνία στους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες των Ιππων στο Μαρκόπουλο προκαλεί η απόφαση της εποπτικής Αρχής ΦΕΕ να αλλάξει τον κώδικα Ιπποδρομιών. Μετά την καταγγελία της ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ , ήρθε η σκληρή ανακοίνωση των ιδιοκτητών (ΕΙΔΙΕ) που διαμηνύει στην ΦΕΕ

«ΩΣ ΕΔΩ».

Η διοργανώτρια αρχή έστειλε και επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ που έχει στην κυριότητά του το στάδιο Ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο. Όπως επισημαίνει «O ιππόδρομος είχε φτάσει στο χείλος της απόλυτης καταστροφής, με τη ραγδαία και συνεχή μείωση, από το 2010, του ιππικού πληθυσμού και των ιδιοκτητών ίππων.

Κατέστη όμως εφικτό, με μεγάλο αγώνα και το αντίστοιχο οικονομικό κόστος της ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε., να δοθεί τελικά νέα πνοή και προοπτική στην κατεύθυνση της αναβίωσης των Ελληνικών Ιπποδρομιών. Έτσι, ανάμεσα στα άλλα, παρά την έλλειψη συμβατικής υποχρέωσης της ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ για τη διεξαγωγή ιπποδρομιών την πρώτη διετία από την παραχώρηση, προχωρήσαμε αμέσως στη διοργάνωση και διεξαγωγή τους, φέραμε ίππους από το εξωτερικό και παρείχαμε οικονομικές διευκολύνσεις στους υποψήφιους ιδιοκτήτες για την αγορά τους και καθιερώσαμε έπαθλα διπλάσιου ύψους σε σχέση με όσα προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης».

Από την πλευρά της η ΕΙΔΙΕ τονίζει πως « πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους, ότι η ΕΙΔΙΕ ανέκαθεν, αλλά κυρίως μετά την ιδιωτικοποίηση του Ιπποδρόμου, συνέβαλε τα μέγιστα με προτάσεις αλλά και εφαρμόζοντας πρακτικές στην πραγματοποίηση «καθαρών» και ανταγωνιστικών ιπποδρομιών που προσφέρουν πλέον κατά γενική ομολογία και υψηλό θέαμα.
Αυτό φαίνεται να το συμμερίζονται όλοι εκτός προφανώς από το νέο συμβούλιο της ΦΕΕ που για δικούς του λόγους εξαπολύει μέσω του νέου Κώδικα Ιπποδρομιών ένα κυνήγι μαγισσών. Αλλά ακόμα και σ’ αυτό το κυνήγι μαγισσών θα είμασταν σύμφωνοι, για να μη δοθεί σε κανέναν το δικαίωμα να αμφισβητήσει την ακεραιότητα των Ελλήνων ιδιοκτητών, προπονητών και αναβατών, εφόσον ήταν δεδομένη η πολιτική της ΦΕΕ για ίση αντιμετώπιση προς όλους.
‘Όταν όμως ο ελεγκτής είναι συγχρόνως και ελεγχόμενος και τα όργανα του ελεγκτή - οι επιτροπές – έχουν ανεξέλεγκτη δύναμη από τον Κώδικα Ιπποδρομιών τότε:
Η Ε.Ι.Δ.Ι.Ε βροντοφωνάζει ΩΣ ΕΔΩ !!!!!!

Μετά από τα παραπάνω, όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής « η Ιπποδρομίες Α.Ε. δηλώνει ρητά ότι θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προάσπιση της σημαντικής επένδυσης της απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια ακυρώνει στην πράξη την ίδια τη διοργάνωση των ελληνικών ιπποδρομιών, φαλκιδεύει το μέλλον τους και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία της ιδιωτικοποίησης του Ιπποδρόμου, επί ζημία της Ιπποδρομίες Α.Ε., αλλά και των μελών της πολυπληθούς ιπποδρομιακής κοινότητας»..

Keywords
Τυχαία Θέματα