Στον «αέρα» ο Δακτύλιος: Εκτός χιλιάδες αυτοκίνητα

Το νέο πρότυπο μέτρησης εκπομπών CO2 αναμένεται να αποκλείσει αρκετά μοντέλα από το Κέντρο της Αθήνας.

Το νέο πρότυπο μέτρησης εκπομπών CO2 στα αυτοκίνητα που θα τεθεί σε ισχύ στην Ελλάδα την 1η Μαρτίου του 2020 αναμένεται να τινάξει στον αέρα το σύστημα του Δακτυλίου στην Αθήνα.

Ειδικότερα σήμερα στον Δακτύλιο κυκλοφορούν

ελεύθερα όσα αυτοκίνητα εκπέμπουν κάτω από 140 γραμμάρια CO2 ενώ τα πιο ρυπογόνα οχήματα κυκλοφορούν υπό το καθεστώς των μονών ζυγών.

Η εφαρμογή του νέου τρόπου μέτρησης των εκπομπών CO2 θα αυξήσει κατά τουλάχιστον 20% τις μέσες εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα τα οχήματα που σήμερα εκπέμπουν 120 γραμμάρια CO2 και οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στον Δακτύλιο καθημερινά κινδυνεύουν από την 1η Μαρτίου να κυκλοφορούν υπό το καθεστώς των μονών-ζυγών.

Επίσης ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει από την ενεργοποίηση του WLTP αφορά στην παλαιότητα των οχημάτων καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν οι μετρήσεις θα αφορούν τα οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από το 2016 όποτε και υπάρχουν τα δεδομένα μέτρησης σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP και μετά ή μόνο όσα έχουν 1η Άδεια Κυκλοφορία μετά την 1η Μαρτίου του 2020.

Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά μοντέλα που οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονταν πέριξ των 125 έως και 139 γραμμαρίων CO2 είναι πολύ πιθανό από την 1η Μαρτίου να κινούνται στον Δακτύλιο υπό το καθεστώς των μονών-ζυγών.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα