Στο οικόπεδο 8 της ΑΟΖ το Charles De Gaulle (pics)

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το γαλλικό αεροπλανοφόρο, το οποίο ακολουθούν έξι συνοδευτικά πλοία, βρέθηκε να πλέει την Τρίτη, σε κοντινή απόσταση από το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ».

Η παρατεταμένη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην ΑΟΖ εκλαμβάνεται ουσιαστικά ως απάντηση προς τις τουρκικές παράνομες ενέργειες. Σύμφωνα με δημοσίευμα, το «Σαρλ ντε Γκωλ» εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα τέλη του μηνός στην Κύπρο,

όπου αναμένεται να ελλημενιστεί στη Λεμεσό.

Tο γαλλικό αεροπλανοφόρο πέρασε από το οικόπεδο 8 συνέχισε την πορεία του και πλέον βρίσκεται δυτικά του τεμαχίου 8 της κυπριακής ΑΟΖ, στα ανοιχτά της Κύπρου.

Τις τελευταίες μέρες διάφοροι λογαριασμοί στο twitter δημοσιεύουν και δορυφορικές φωτογραφίες από τις κινήσεις στου αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο και την θέση του τουρκικού γεωτρύπανου Yavuz.

Στις 18 Ιανουαρίου, η Τουρκία απέστειλε το «Γιαβούζ» στο τεμάχιο 8, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από την Κυπριακή Δημοκρατία στην κοινοπραξία ENI – Total.

Η επόμενη γεώτρηση στον στόχο «Κρόνος» του οικοπέδου 6 της ΑΟΖ την οποία θα διενεργήσει η κοινοπραξία ΕΝΙ-Τotal τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου.

Κυρώσεις από την ΕΕ

Χθες, έγινε γνωστό ότι η Ε.Ε. κατέληξε στην επιβολή κυρώσεων σε δύο Τούρκους πολίτες, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της τουρκικής ερευνητικής δραστηριότητας στην κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι κυρώσεις περιλαμβάνουν ταξιδιωτική απαγόρευση και «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των δύο προσώπων. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ αργότερα μέσα στον Φεβρουάριο, όταν εγκριθεί και σε υπουργικό επίπεδο από τους «27».

Keywords
Τυχαία Θέματα