Εκτοξεύτηκε με απόλυτη επιτυχία ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4

Εκτοξεύτηκε με απόλυτη επιτυχία στις 23:01 ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4 , από την Γαλλική Γουιάνα, προκειμένου να λάβει την τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου.

«Η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 θα αυξήσει τις δυνατότητές για αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες μεταξύ των σημείων του Δημοσίου, για την Άμυνα, την Ασφάλεια αλλά θα αυξήσει τις δυνατότητες και για την ΕΡΤ

που έχει πια το δικό της δίκτυο να τον αξιοποιήσει, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας σημαντικό βήμα για την Ελλάδα την εκτόξευση του δορυφόρου. Θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

«Με την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 η Ελλάδα καταλαμβάνει πια ισχυρή θέση στο διεθνή διαστημικό χάρτη παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπου απαιτηθεί. Θα παρέχει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απολύτως αξιόπιστες δορυφορικές επικοινωνίες», δήλωσε στη ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η εκτόξευση του δορυφόρου μεταδόθηκε απ΄ ευθείας από την ΕΡΤ με σχολιαστή τον απεσταλμένο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Γαλλική Γουιάνα, Σ.Κυριακίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα