Στήριξη Ευρωβουλής στην Κύπρο κατά των τουρκικών προκλήσεων

Μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, και το Αιγαίο εάν θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται σε Ευρωπαϊκή τροχιά, έστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Μιλώντας στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου Κορυφής, σχετικά με τα τεκταινόμενα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε πως «εμείς παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία και προσοχή τη δουλειά του Προέδρου

Αναστασιάδη, για να βρει μια λύση με το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου από τους Τούρκους, όμως δυστυχώς δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος του Προέδρου, κατά πάσα πιθανότητα λόγω υπαιτιότητας των συνομιλητών του».

Παράλληλα, σημείωσε ότι σε σχέση με τα γεγονότα με το πλοίο της ENI, «είμαστε, και στεκόμαστε, δίπλα στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πήρα τηλέφωνο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, του εξέφρασα την αλληλεγγύη μου, και δήλωσα ότι αυτές οι ενέργειες σίγουρα δεν συμβάλλουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας». «Οι επιλογές υπέρ του διαλόγου, υπέρ της ειρήνης είναι πάντα επιλογές θετικές», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα