Στην ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο για την Αναδοχή - "Υπέρ" Μπακογιάννη και Βενιζέλος

Ανοιχτά υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης τάχτηκαν Μπακογιάννη και Βενιζέλος - Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η επεξεργασία του νομοσχεδίου, και πάει πλέον στη Βουλή

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ντόρα Μπακογιάννη διαφοροποίησαν

δημοσίως τη θέση τους και τάχθηκαν υπέρ του δικαιώματος αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, και στην αρμόδια Επιτροπή της βουλής με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και του κ. Αθ. Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝΕΛ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «Η προστασία των δικαιωμάτων και ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας», είπε χαρακτηριστικά. Λίγη ώρα αργότερα, συζητώντας στο Περιστύλιο για το αν θα ψηφίσει και τη σχετική διάταξη, ακούστηκε να απαντά καταφατικά, συμπληρώνοντας: «Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα για να κάνουμε αντιπολίτευση».

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε με τη σειρά της ότι συμμερίζεται την άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου, παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί και καταψηφίζει τη διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΣΥ είχε εκφράσει απλώς μία επιφύλαξη επί του συνόλου του νομοσχεδίου.

Διαφώνησαν οι Γεωργία Γενιά, Ι. Μιχελογιαννάκης, Θ.Παραστρατίδης και Δ.Βέττας, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι ο αρχικός του προβληματισμός δεν υφίσταται πλέον και υπερψηφίζει το άρθρο 8, ενώ η βουλευτής ΝΔ Αικατερίνη Μάρκου δήλωσε ότι οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση, προσθέτοντας πάντως πως η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αρνητική επί του συγκεκριμένου άρθρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα