Στην «κατάψυξη» η χώρα, σε ποιες περιοχές έπεσε κάτω από τους -10 βαθμούς

Η κακοκαιρία «Ελπίς» υποχωρεί, ωστόσο η θερμοκρασία παρουσίασε περαιτέρω πτώση και από το πρωί παγετός επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής.

Σύμφωνα με το meteo.gr, πολύ χαμηλές αρνητικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 26/01 στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με -18.1 °C.

Χαρακτηριστικό είναι ότι 288 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,

κατέγραψαν αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες, εκ των οποίων 44 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες < -10 °C.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo, κατά τόπους σε περιοχές μεγαλύτερων υψομέτρων, σημειώθηκε ολικός παγετός, δηλαδή η θερμοκρασία δεν ανέβηκε καθόλου πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιοχή του Διονύσου και της Πεντέλης, όπου η μέγιστη θερμοκρασία ήταν ίση με -1,5 και -0,9 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Στη Νέα Οδό στη Θήβα καταγράφηκαν έως -10,1 βαθμοί, στην Πάρνηθα -8,8, στην Πεντέλη -3,3, στην Μαλακάσα και στον Διόνυσο -3,2, ενώ στα Βίλια -2,6 βαθμοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα