«Στα χέρια» ξένων fund ακίνητα τα οποία στη συνέχεια νοικιάζονται μέσω Airbnb

Ξένα fund «πολιορκούν» κατοικίες κυρίως στην καρδιά της Αθήνας στοχεύοντας στην απόκτησή τους και στη συνέχεια την υπενοικίασή τους μέσω Airbnb.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν χτυπήσει ήδη την πόρτα των τραπεζών ζητώντας να αγοράσουν ακίνητα με αποκλειστικό σκοπό την εκμετάλλευσή τους στον χώρο της μισθωμένης κατοικίας.

Kυρίως διάφορα Ισραηλινά fund

προχωρούν σε αγορές διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχής της Αθήνας, αναπαλαιώνοντας και αναβαθμίζοντας τα με σκοπό την τουριστική τους εκμετάλλευση μέσω AirBnb.

Άλλοι επενδυτές βολιδοσκοπούν και πολυτελείς κατοικίες σε δημοφιλή νησιά όπως Μύκονο, Σαντορίνη, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Σκιάθος.

H εφορία ετοιμάζεται να βάλει «χέρι» και στην εκμήσθωση ακινήτων. Έως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών (πχ AirBnB).

Όλοι όσοι ενοικιάζουν ακίνητα μέσω της πλατφόρμας Airbnb θα καλούνται να τα δηλώσουν. Όσοι δεν δηλώσουν τα ακίνητα τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων που φθάνουν μέχρι τις 5.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα