Σκουρλέτης: Δημιουργήσαμε εσωτερικούς εχθρούς, γιατί άραγε;
«Το κείμενο του απολογισμού, η αποτίμηση της προηγούμενης περιόδου, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα δυναμική επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σκηνή», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έτσι χτίζεται η αξιοπιστία, η εμπιστοσύνη με την κοινωνία και πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα, «η αποτίμηση του έργου μας αποτελεί οδηγό για την επικαιροποίηση της προγραμματικής μας πρότασης». Ανέφερε ότι «μέσα από αυτή τη βαθιά πολιτική διαδικασία διαμορφώνουμε ένα αλλά παράδειγμα πολιτικής δράσης, ένα άλλο μοντέλο πολιτικής σχέσης με τα μέλη τους φίλους την κοινωνία πέρα από τα στερεότυπα των κατεστημένων κομμάτων».
Σχολίασε ότι έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα, «χάσαμε χρόνο, κάποιοι το φοβήθηκαν κακώς, χάσαμε χρόνο, ενώ παντού ο κόσμος στις συγκεντρώσεις μας το ζήταγε επίμονα». Υπογράμμισε ότι «η διεύρυνση περνάει μέσα από την αξιοπιστία που χτίζει ο απολογισμός». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι αντίθετα «το προηγούμενο διάστημα με δίκη μας ευθύνη τροφοδοτήσαμε μια αδιέξοδη εικόνα εσωστρέφειας, ανακαλύψαμε εσωτερικούς εχθρούς, υπερασπιστές της διεύρυνσης και υπονομευτές της, γίναμε πρωταθλητές στις διαρροές στον Τύπο αποφεύγοντας τον ανοιχτό διάλογο». «Φτιάξαμε μια καρικατούρα αντίθετης άποψης για να την πολεμήσουμε. Για ποιους λόγους άραγε;», είπε. «Τη διεύρυνση όμως την υπηρετήσαμε όλοι μαζί από 2012. Οι ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε το τελευταίο δεν τις πήραμε για πλάκα...», πρόσθεσε.
Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «σήμερα φαίνεται πως δεν έχουμε στρατηγικές διάφορες ανάμεσα μας, έχουμε ενδεχομένως διαφορετικές προσεγγίσεις σε επιμέρους ζητήματα». Τόνισε ότι όμως «η μεγάλη αρετή της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς ήταν και είναι η ικανότητα της να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις εντός του κόμματος και όχι να επιδιώκει τον εξοβελισμός τους».
Ανέφερε πως η κρίση του κομματικού φαινομένου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με μοιρολατρική αποδοχή της κατάστασης και πως αν δεν δοθεί πραγματικό περιεχόμενο δουλειάς στα μέλη, δυνατότητα αποφασιστικής διαμόρφωσης θέσεων για το χώρο, δεν θα δούμε να αναστρέφεται το φαινόμενο. «Η στάση της δικής μας Αριστεράς έναντι των θεσμών είναι προσπάθεια εξυγίανσης τους με κανόνες, σεβασμό στη δημοκρατία και αξιοκρατία», υπογράμμισε.
Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως θεωρεί λάθος «την άποψη που υποστηρίζει πως το κόμμα ταυτίζεται με την έννοια της παράταξης ή του κινήματος προωθώντας μια αντίληψη ηγεμονισμού επιζήμια ως προς τη στρατηγική μας άποψη περί ισότιμων προγραμματικών συγκλίσεων και συνεργασιών με σκοπό τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο Πούτιν απειλεί να διαλύσει τον Ερντογάν: Κίνδυνος πολέμου Ρωσίας - Τουρκίας
- Harry-Meghan Markle: Με τζιν και λαμπερά χαμόγελα στην πρώτη τους εμφάνιση μετά το Megxit
- ''Άγριες μέλισσες'': Έρχεται! Παράνομο ζευγάρι οι...
- Τούρκοι επιχειρηματίες αγοράζουν παράνομα γη στη Λέρο
- Η Μαρίνα Πατούλη τα... έσπασε για τα γενέθλιά της στον Τσαλίκη
- Αυτοκτονία Καρολίν Φλακ: Ο ξυλοδαρμός, τα αντικαταθλιπτικά και η σχέση της με τον πρίγκιπα Χάρι
- «Εκεί ανήκει η Ξάνθη – Πώς έγινε η μεταβίβαση – Ποια πρέπει να είναι η τιμωρία»
- O Mιχάλης Μουρούτσος ποζάρει για πρώτη φορά με την αγαπημένη του: Το μήνυμα όλο νόημα
- Θεσσαλονίκη: Απόφαση βόμβα για το κέντρο της πόλης - Ξεκρέμαστοι χιλιάδες οδηγοί!
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας διέβη τον Ρουβίκωνα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Λουκέτο σε μεγάλο πάρκινγκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
- Αυθαίρετα: Στο «στόχαστρο» 67.000 ιδιοκτήτες που τα δήλωσαν
- Πανελλήνιες: Ανατροπή και υπολογισμός βαθμού Α, Β και Γ Λυκείου για εισαγωγή σε ΑΕΙ
- Βορίδης: Καταστροφή για τους αγρότες οι κατώτατες εγγυημένες τιμές
- Κοροναϊός: Στα 2.009 τα νέα κρούσματα - «Μάχη» κατά του πανικού
- Κωνσταντοπούλου σε Βαρουφάκη: Δώσε σε εμένα το usb με τις ηχογραφήσεις
- Δημιουργείται ΟΑΕΔ ...μεταναστών: Το σχέδιο της κυβέρνησης για δουλειά σε χιλιάδες αλλοδαπούς
- Σκουρλέτης: Δημιουργήσαμε εσωτερικούς εχθρούς, γιατί άραγε;
- Κική Δημουλά: Το ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας της
- Τι δήλωσε ο δήμαρχος Βύρωνα για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή
- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Σκουρλέτης: Δημιουργήσαμε εσωτερικούς εχθρούς, γιατί άραγε;
- Τι δήλωσε ο δήμαρχος Βύρωνα για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή
- Δημιουργείται ΟΑΕΔ ...μεταναστών: Το σχέδιο της κυβέρνησης για δουλειά σε χιλιάδες αλλοδαπούς
- Λουκέτο σε μεγάλο πάρκινγκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
- Κική Δημουλά: Το ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας της
- Πανελλήνιες: Ανατροπή και υπολογισμός βαθμού Α, Β και Γ Λυκείου για εισαγωγή σε ΑΕΙ
- Κοροναϊός: Στα 2.009 τα νέα κρούσματα - «Μάχη» κατά του πανικού
- Βορίδης: Καταστροφή για τους αγρότες οι κατώτατες εγγυημένες τιμές
- Τζόκερ: Σήμερα κληρώνει για 4,1 εκατ. ευρώ
- Κωνσταντοπούλου σε Βαρουφάκη: Δώσε σε εμένα το usb με τις ηχογραφήσεις
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ν. Βρούτσης: Οι 19 θετικές διατάξεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο- Κατατίθεται τη Δευτέρα
- Νίκη Κεραμέως για Θρησκευτικά: Τα Προγράμματα Σπουδών και τα βιβλία θα συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του ΣτΕ
- Πάνος Σκουρλέτης: Γίναμε πρωταθλητές στις διαρροές αποφεύγοντας τον ανοιχτό διάλογο
- SOS για τους καρχαρίες στην ΕΕ: "Σταματήστε την αφαίρεση των πτερυγίων"
- Κική Δημουλά : Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της
- «ΟΑΕΔ… μεταναστών» : Το σχέδιο για αγροτικές δουλειές σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες
- Aγριες Μέλισσες: Γιατί ονομάστηκε έτσι η σειρά -H σεναριογράφος εξηγεί!
- Σίτι πρωτάθλημα 2014: Η τιμωρία μπορεί να στερήσει τον τίτλο από τους «πολίτες»
- Ξέρετε τι είναι αυτές οι μαύρες βούλες στα παράθυρα των αυτοκινήτων;