Σφοδρή κόντρα Δούρου - ΝΔ για τις ευθύνες στη Μάνδρα

Αιχμηρή απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Ντόρα Μπακογιάννη για δηλώσεις τους σχετικά με τις ευθύνες για την τραγωδία που έπληξε τη Δυτική Αττική, δίνει η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου. Σε περιμένει η δικαιοσύνη απαντά η Νέα Δημοκρατία

«Αποτελεί ύβρη, στη μνήμη των θυμάτων της τελευταίας τραγωδίας, οι άνθρωποι αυτοί, που

έχουν κάνει την πολιτική καριέρα ζωής, να παριστάνουν σήμερα τους κήνσορες…», τονίζει σε μακροσκελή δήλωσή της η περιφερειάρχης.

Με αφορμή αναφορές του προέδρου της ΝΔ, χθες στη Βουλή, σε πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας, χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη ως «ενορχηστρωτή της εκστρατείας συγκεκριμένων μέσων, ηλεκτρονικών και τηλεοπτικών, ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που με περίτεχνη κοπτοραπτική, εφαρμόζουν λογική μονταζιέρας, απαιτώντας πάση θυσία εξιλαστήρια θύματα και στοχοποιώντας με ανερυθρίαστα».

Για την βουλευτή της ΝΔ, που δήλωσε ότι ο προκάτοχός της στην Περιφέρεια, παρέδωσε «πλήρη εγκεκριμένη μελέτη» που «θα προφύλασσε την περιοχή», ενώ η σημερινή διοίκηση επέδειξε ολιγωρία, η κ. Δούρου τονίζει ότι «διαστρεβλώνει συνειδητά την πραγματικότητα» ενώ παραθέτει συγκριτικά στοιχεία για τα προωθούμενα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Η πλήρης δήλωση της περιφερειάρχη Αττικής, είναι η ακόλουθη:

«Οι μάσκες έπεσαν. Χωρίς έκπληξη πια, ενημερώθηκα ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας θεσμικός παράγοντας με το κύρος που φέρει ο ρόλος του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέλεξε χθες να αγορεύσει στη Βουλή για την τραγωδία που δοκιμάζει τούτες τις μέρες τους συμπολίτες μας στη Δυτική Αττική, χρησιμοποιώντας το πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας, έμπλεο παραπληροφόρησης και συκοφαντίας.

Χθες λοιπόν έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της εκστρατείας συγκεκριμένων μέσων, ηλεκτρονικών και τηλεοπτικών, ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που με περίτεχνη κοπτοραπτική, εφαρμόζουν λογική μονταζιέρας, απαιτώντας πάση θυσία εξιλαστήρια θύματα και στοχοποιώντας με ανερυθρίαστα.

Όμως οι συμπολίτες μας, που έχουν και μνήμη και κρίση, δεν έχουν να περιμένουν τίποτε καλύτερο από εκείνους που επί χρόνια θήτευσαν σε καίριες θέσεις όπως αυτή του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το περιβάλλον ήταν ο μεγάλος απών από τους απολογισμούς των θητειών τους. Και αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Φαίνεται στα μπαζωμένα ρέματα, στις αδράνειες και την αβελτηρία πχ στην υλοποίηση των Σχεδίων Διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας, στη βάση Οδηγίας της ΕΕ από το… 2007.

Και σήμερα τη σκυτάλη πήρε η αδελφή του κ. Μητσοτάκη κι εξέχον στέλεχος της ΝΔ επί σειρά δεκαετιών, βουλευτής κα Ντόρα Μπακογιάννη. Για την τραγωδία της Δυτικής Αττικής εξήγησε ότι ο τέως περιφερειάρχης είχε πράξει άριστο έργο, παραδίδοντας «πλήρη εγκεκριμένη μελέτη» που «θα προφύλασσε την περιοχή», σε αντίθεση με τη δική μας Διοίκηση που υποτίθεται ότι επέδειξε ολιγωρία.

Ενημερώνουμε λοιπόν την κα βουλευτή για το πώς έχει η πραγματικότητα, την οποία συνειδητά διαστρεβλώνει, ευθυγραμμιζόμενη με την εκστρατεία στοχοποίησής μου με ψεύδη και παραπληροφόρηση. Συγκεκριμένα λοιπόν, όπως τεκμαίρεται από τις σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που είναι αναρτημένες στο Πρόγραμμα Διαύγεια με πρώτη την αριθμ. 303/2013 (ΑΔΑ: ΒΛΛΗ7Λ7-Γ6Θ) που αφορά στην έγκριση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων έτους 2014, έως την τελευταία τροποποίηση αυτής στις 24/06/2014 (ΑΔΑ: ΩΩΙΔ7Λ7-ΗΙ0) που αφορά στην τέταρτη τροποποίηση Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2014, ο τέως περιφερειάρχης πριν παραδώσει τη Διοίκηση της Περιφέρειας στη σημερινή περιφερειακή αρχή, είχε ενταγμένα 57 αντιπλημμυρικά έργα, που είναι μικρά και τοπικής κλίμακας έργα, εντός αστικού ιστού (χωρίς δηλαδή να προβλέπονται κάποιες σοβαρές παρεμβάσεις στα μεγάλα ρέματα της Αττικής), και τα οποία στηρίζονται σε μικρής εμβέλειας μελέτες των Δήμων.

Δεν περιλαμβάνεται δε καμία σημαντική διευθέτηση ρέματος. Να σημειωθεί επίσης ότι απουσιάζει πλήρως από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων, το έργο “εκτροπή ρέματος Αγ. Αικατερίνης και διευθέτηση χειμάρρου Σούρες”. Πρόκειται συγκεκριμένα: για 60 εκατομμύρια για 57 αντιπλημμυρικά, την ώρα που η δική μας Διοίκηση ωριμάζει και προχωράει 197 έργα (152 ΠΕΕ & 45 Εθνικό και Συγχρηματοδοτούμενο ΠΔΕ) συνολικού προϋπολογισμού 592.732.647,11 εκ. ευρώ.

Οι μάσκες έχουν πέσει οριστικά. Ουδέποτε έγινε πιστευτό ότι ο κ. Κουμουτσάκος είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής το 2014. Ο πραγματικός εκλεκτός της ήταν, όπως αποδεικνύεται πλέον περίτρανα, ο κ. Σγουρός. Διαχρονική έκφραση του πλέγματος εξουσίας που αποτελείται από τους τρομοκράτες σε βάρος του περιβάλλοντος, τους θύτες των ζωών μας, εκείνους που ευθύνονται για 40 χρόνια αυθαίρετα, “με φως, νερό, τηλέφωνο, δήλωσέ το, για να το σώσεις”. Αποτελεί ύβρη, στη μνήμη των θυμάτων της τελευταίας τραγωδίας, οι άνθρωποι αυτοί, που έχουν κάνει την πολιτική καριέρα ζωής, να παριστάνουν σήμερα τους κήνσορες…».

ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί με την κ. Δούρου»

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί με την κυρία Δούρου. Η περίπτωσή της, άλλωστε, θα εξεταστεί από την Δικαιοσύνη στην οποία η ίδια προσέφυγε για να διερευνηθούν οι ευθύνες της», αναφέρει η ΝΔ απαντώντας στην περιφερειάρχη .

Keywords
Τυχαία Θέματα