Ρωσικό πρακτορείο: Ειλημμένη απόφαση η αντικατάσταση του Έλληνα πρέσβη - Προσωπική απόφαση Κοτζιά

Σαν ειλημμένη απόφαση παρουσιάζει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik την αντικατάσταση του πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά, κάνοντας μάλιστα λόγο για ανάκληση του διπλωμάτη τις «επόμενες ημέρες».

«Η απόφαση ελήφθη προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά» επιμένει το Sputnik, επικαλούμενο σχετική πηγή, παρότι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών διέψευδαν σχετικά δημοσιεύματα για τον ανώτατο διπλωματικό εκπρόσωπο της Ελλάδας

στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, πηγές του ΥΠΕΞ ανέφεραν την Παρασκευή ότι δεν ανακαλείται, δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, δεν υφίσταται θέμα απομάκρυνσης η θέση έχει προκηρυχθεί, όταν ολοκληρωθεί η θητεία του κ. Φρυγανά το 2019.

Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, τις επόμενες ημέρες, ο κ. Φρυγανάς θα επιστρέψει στην Αθήνα και στη θέση του στη Μόσχα θα τοποθετηθεί άλλος διπλωμάτης, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τη Δευτέρα, ο κ. Φρυγανάς εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αντίμετρα της Μόσχας με την απέλαση δύο ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία.

Στις αρχές του καλοκαιριού η Αθήνα προχώρησε στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, ενώ απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα ακόμη δύο αξιωματούχων της Μόσχας, κατηγορώντας τους ότι ενεπλάκησαν σε θέματα ασφαλείας και ότι προσπάθησαν να δωροδοκήσουν Έλληνες αξιωματούχους με αντικείμενο να τεθούν εμπόδια στη συμφωνία των Πρεσπών. Η Μόσχα αντέδρασε έντονα, αρνούμενη τις κατηγορίες.

Σε έντονη ανακοίνωσή του της Παρασκευής; το ΥΠΕΞ, αν και αρχικά τόνιζε ότι η Ελλάδα, είναι φιλειρηνική χώρα με ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και επιδιώκει τη φιλική συνύπαρξη με Ρωσία, κατηγορεί ευθέως τη Μόσχα, για φιλουτουρκική πολιτική.

Μετατίθεται εκτάκτως πίσω στην Ελλάδα ο Έλληνας Πρέσβης στη Ρωσία

Keywords
Τυχαία Θέματα