Ρεμντεσιβίρη: Τι έδειξαν οι μελέτες σε ασθενείς με Covid-19 που έλαβαν το φάρμακο

Πράσινο φως για έκτακτη χρήση στα νοσοκομεία των ΗΠΑ έλαβε η ρεμντεσιβίρη, μετά τα θετικά πρώτα αποτελέσματα μελέτης σε περισσότερους από 1000 ασθενείς.

Η ρεμντεσιβίρη, που δίνεται ενδοφλέβια μια φορά την ημέρα για 10 ημέρες, είναι το πρώτο φάρμακο που εγκρίνεται εκτάκτως για χρήση στην αντιμετώπιση της νόσου σε νοσοκομειακό επίπεδο.

Ο FDA, o Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων, έδωσε το "πράσινο φως" για χορήγηση του remdesivir πριν την επίσημη έγκριση κυκλοφορίας, μετά τη δημοσίευση των πρώτων αποτελεσμάτων μελέτης σε περισσότερους από 1000 ασθενείς, η οποία έδειξε πως οι ασθενείς ανέρρωσαν γρηγορότερα.

Όπως εξήγησε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, το φάρμακο, το οποίο φαίνεται να βοηθάει κάποιους ασθενείς να αναρρώνουν ταχύτερα κατά 30% ή κατά 4 ημέρες (μελέτη που συμμετείχαν και 4 κέντρα από Ελλάδα) θα μπορεί να χορηγηθεί σε ενήλικες ή παιδιά με σοβαρή μορφή της νόσου.

Όπως ανέφερε, η διαφορά ανάμεσα στην επείγουσα σύσταση που υιοθετήθηκε από τον FDA, σε σχέση με την επίσημη έγκριση, σχετίζεται με την επείγουσα κατάσταση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Keywords