Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους κινδυνεύουν με αποκλεισμό από το Champions League

Η European Super League διαλύθηκε πριν καν δημιουργηθεί από τις 12 ομάδες, οι οποίες θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους, μιας και η UEFA πήρε τα μέτρα της.
Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους παραπέμπονται στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA και κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό από το επόμενο Champions League.

Οι

9 από τις 12 ομάδες που αποχώρησαν από την European Super League θα τιμωρηθούν με μείωση 5% των εσόδων τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μία χρονιά, ωστόσο οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό από το επόμενο Champions League.

Οι 9 από τις 12 ομάδες (Άρσεναλ, Μίλαν, Τσέλσι, Ατλέτικο, Ίντερ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ) αναγνώρισαν το λάθος τους κι αποδέχθηκαν τις ποινές της UEFA, ωστόσο οι άλλες τρεις δεν καταλαβαίνουν… τίποτα, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν στην πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και να κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό.

Οι 9 ομάδες θα επανενταχθούν στην ECA και θα τερματίσουν οποιαδήποτε εταιρική σχέση με την ESL, ενώ θα προχωρήσουν και σε συνολική δωρεά 15.000.000 ευρώ για την ανάπτυξη τοπικών ομάδων σε κοινότητες σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, αποδέχθηκαν πρόστιμο ύψους 100.000.000 ευρώ σε περίπτωση που θελήσουν να αγωνιστούν σε διοργάνωση μη αναγνωρισμένη από την UEFA.

Μένει να φανεί τι θα κάνουν οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, οι οποίες δεν παραδέχονται το λάθος τους και συνεχίζουν τον “πόλεμο”.

Αναλυτικά τα σημεία της συμφωνίας:

-αναγνώριση και αποδοχή του δεσμευτικού χαρακτήρα του καταστατικού της UEFA
-δέσμευση για συμμετοχή στη διοργάνωση της UEFA με βάση τα αθλητικά κριτήρια
-επανένταξη στην ECA, το μοναδικό αντιπροσωπευτικό όργανο των ομάδων που αναγνωρίζει η UEFA
-λήψη μέτρων για τον τερματισμό της εμπλοκής της εταιρίας στην ESL
-συνολική δωρεά ύψους 15.000.000 ευρώ ως ένδειξη καλής θέλησης για ανάπτυξη του τοπικού ποδοσφαίρου σε παιδικό και εφηβικό επίπεδο σε όλη την Ευρώπη
-κράτηση 5% των εσόδων τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μία σεζόν και εκ νέου διανομή του ποσού
-αποδοχή προστίμου 100.000.000 ευρώ σε περίπτωση που θέλουν να παίξουν σε μη αναγνωρισμένη (από την UEFA) διοργάνωση και 50.000.000 ευρώ σε περίπτωση -παραβίασης κανονισμού της διακύρηξης
-δεσμεύσεις στην UEFA με βάση το μνήμονιο UEFA - ECA του 2019

ΡΕΑΛΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣCHAMPIONS LEAGUEUEFA
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρεάλ Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Champions League,real bartselona, giouventous, Champions League