«Ραγίζει καρδιές» η επιστολή των γονέων του αδικοχαμένου στρατιώτη Φώτη Ανδρικόπουλου

Μία συγκινητική επιστολή δημοσιεύουν οι γονείς του Φώτη Ανδρικόπουλου, του στρατιώτη ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια άσκησης στις 7 Οκτωβρίου του 2014.

Ο νεαρός στρατιώτης «έφυγε» μαζί με δύο επαγγελματίες οπλίτες, τους Αναστάσιο Μεζάλα 34 ετών και Γεώργιο Ορφανίδη 33 ετών, όταν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Αρχών, διερράγη ο σωλήνας όλμου κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.

Τέσσερα χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, η οικογένεια του 19χρονου ζητά να μην ξεχαστεί το παιδί της και η θυσία του για την πατρίδα, που όπως αναφέρουν υπεραγαπούσε.

Στην

ανοικτή επιστολή τους, οι συγγενείς του Φώτη Ανδρικόπουλου μιλούν για την αγάπη που έτρεφε στις ειδικές δυνάμεις, αλλά και την συντριβή των οικείων του στο άκουσμα του τραγικού συμβάντος.

Η οικογένεια τονίζει πως δεν θα αφήσει να ξεχαστεί ποτέ ο θάνατος του 19χρονου, που, όπως αναφέρεται, «έπεσε εν ώρα καθήκοντος» και καλεί το κράτος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

«Η οικογένεια Ανδρικοπούλου δεν ήταν η πρώτη ελληνική οικογένεια που έχασε το παιδί της όταν το έστειλε να υπηρετήσει την Πατρίδα όμως εύχεται να είναι η τελευταία και κανένας να μην βρεθεί ποτέ στη θέση τους. Ευχή όλων είναι οι αρμόδιοι φορείς του ελληνικού κράτους να μεριμνήσουν ως οφείλουν και να πράξουν το καθήκον τους γενικώς και ειδικώς….», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα