Πρώτο πάρτι Ρεπουμπλικάνων για τον Τραμπ στην Ελλάδα με Ραχήλ Μακρή: Ήμουν πάντα Τραμπική

Τι συνέβη στο πρώτο επίσημο party του «Παραρτήματος των Ρεπουμπλικάνων στην Ελλάδα» το Σάββατο το βράδυ; To Dikaiologitika News ήταν εκεί κι έφυγε από την εκδήλωση με πλούσιο υλικό.

Το κρύο είναι πολύ τσουχτερό αλλά στο εσωτερικό του café bar στο Ελληνικό – η τοποθεσία φυσικά δεν έχει επιλεχθεί τυχαία- την ατμόσφαιρα ζεσταίνουν οι κάντρι ήχοι και το ζεστό χαμόγελο της κυρίας Μαρίνας που στέκεται υπερήφανη και εγκάρδια οικοδέσποινα στο μικρό αυτοσχέδιο

gift shop το οποίο στη συνέχεια θα διαφημίσει δεόντως κι ο πρόεδρος του παραρτήματος, Ιωνάθαν Κωνσταντίνου. Εδώ μπορεί κανείς να τα βρει όλα: κόκκινα καπελάκια, pins, μπλουζάκια, κι όλα «εξαιρετικής ποιότητας!» όπως μας λένε.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι σε μια τέτοια εκδήλωση δεν περιμένεις να ακούς την κάντρι μουσική του αντισυμβατικού κι ανοιχτά αριστερού τραγουδοποιού Johnny Cash αλλά απ ο, τι θα φανεί και στη συνέχεια το….μπλέντερ του ρεπουμπλικανικού παραρτήματoς στην Ελλάδα τα αλέθει όλα.

Στα ξύλινα τραπεζάκια βρίσκονται «αγκαλιασμένα» σημαιάκια Ελλάδας και ΗΠΑ κι ολόγυρα μπουκέτα από μπαλόνια στα χρώματα της αστερόεσσας στολίζουν το χώρο. Στην γιγαντοοθόνη, φυσικά, ένας πιο άνετος κι αισιόδοξος παρά ποτέ Ντόναλντ Τραμπ μιλά για την αθώωση του στην ιστορική δίκη και την απαλλαγή του και από τις δύο κατηγορίες, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Άλλωστε αυτό έχουν έρθει να γιορτάσουν κι εδώ τα μέλη της ΜΚΟ, ελληνο-αμερικάνοι με τις οικογένειες τους κι άνθρωποι που έχουν συγγενείς στις ΗΠΑ.

Ο δημοτικός σύμβουλος Παλαιού Φαληρού, Σωτήρης Μεταξάς με τον αντίχειρα υψωμένο στο κέντρο της φωτογραφίας. Πίσω του ο πρόεδρος του παραρτήματος Ιωανάθαν Κωνσταντίνου και αριστερά η Ραχήλ Μακρή.

Όπως είχαμε ενημερωθεί από το άκρως λεπτομερές δελτίο τύπου «το παράρτημα Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα διοργανώνει στις 8 Φεβρουάριου 2020 πολιτική εκδήλωση για τον εορτασμό της παταγώδους αποτυχίας του σχεδίου του “Δημοκρατικού” κόμματος για καθαίρεση του προέδρου Τραμπ».

Στην πραγματικότητα όμως, η σημερινή ημέρα είναι άκρως γιορτινή και για έναν ακόμη λόγο μια και στην ουσία σηματοδοτεί τη νέα αρχή για το ελληνικό παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Ελλάδα που ιδρύθηκε το 2013 αλλά μέχρι την επανασύστασή του τον περασμένο Μάρτιο φυτοζωούσε.

Όταν ο πρόεδρος ξεκινά την ομιλία του στις 22.30 το βράδυ, τα μαθαίνουμε πια όλα: το Ρεπουμπλικανικό κόμμα μαζί με τη θυγατρική του, παγκόσμια οργάνωση ‘Republicans Overseas’ έχει τους εξής στόχους: κινητοποίηση των Ρεπουμπλικάνων Αμερικανών πολιτών στην Ελλάδα προκειμένου αυτοί να αποστείλουν τις επιστολικές ψήφους στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις των ΗΠΑ, λειτουργία κέντρου μελετών με σκοπό την διαρκή παραγωγή ερευνητικού έργου, λειτουργία ενημερωτικού site - www.eastmednews.org αλλά και δημιουργία κέντρου αρωγής για Ελληνο-Αμερικανούς στην έδρα της Οργάνωσης με στόχο την βοήθεια προς του Αμερικάνους που ζουν εδώ, για κάθε θέμα που τους αφορά, φορολογικό, ασφαλιστικό, εργασιακό. Το help desk, άλλωστε, όπως μαθαίνουμε, είναι ήδη σε λειτουργία κι εξυπηρετεί τουλάχιστον 3 υποθέσεις την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΜΚΟ, στην Ελλάδα υπάρχουν 85.000 καταγεγραμμένοι ψηφοφόροι των ΗΠΑ αλλά κι ένας αριθμός 120.000 έως 140.000 που δεν έχουν καταγραφεί ακόμα ως ψηφοφόροι εξωτερικού.

Πάντως, το πιο απολαυστικό κομμάτι της εκδήλωσης είναι μάλλον αυτό που καλεί τα μέλη να σπεύσουν στο gift shop που με επιδεξιότητα μανατζάρει η κυρία Μαρίνα. O πρόεδρος καλεί από το μικρόφωνο τα μέλη να περάσουν από εκεί μια βόλτα γιατί…. « σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα άφιξη στο πωλητήριο, τα ασημένια μανικετόκουμπα στην πολύ χαμηλή τιμή, των € 120. Υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα και τα 2 ασημένια δαχτυλίδια που μας έχουν μείνει από το Thanks Giving. Σας υπενθυμίζω ότι βασιζόμαστε στην βοήθεια σας για την λειτουργία της οργάνωσης».

Πύρινες ομιλίες: Ο Τραμπ, το Ισραήλ και ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα

Όταν ο πρόεδρος -δικηγόρος στο επάγγελμα- περνάει στο καθαρά πολιτικό μέρος της ομιλίας του ο λόγος του είναι πύρινος. Ανάμεσα σε άλλα ακούμε και τα εξής: «H συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ομογενών είναι ιδεολογικά κοντά μας παρά το γεγονός ότι κάποιοι θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο. Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι η οργάνωση μας δεν είναι Ελληνικό κόμμα, ούτε ασχολείται άμεσα ή έμμεσα με την ελληνική πολιτική σκηνή».

Και φυσικά κάπου εδώ έρχεται και το παράπονο για την έντονη αντιαμερικάνικη στάση σε πολλά ελληνικά media, κόμματα και κοινωνικές ομάδες. Όπως πιστεύει ο ίδιος: «Το συνονθύλευμα ύβρεων και ψευδών ειδήσεων για τον πρόεδρο Τραμπ έχει σκοπό να πλήξει τις ελληνο-αμερικάνικες σχέσεις, οι οποίες βελτιώνονται με αποκορύφωμα την προτεινόμενη στρατιωτική συνθήκη συνεργασίας 3+1 δηλαδή Ελλάδα- Κύπρος-Ισραήλ με την εγγύηση των ΗΠΑ».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο πρόεδρος δεσμεύεται για τη μεγάλη μάχη που θα δώσει το παράρτημα, που πια μετράει 3.000 μέλη στην Ελλάδα, στις αμερικάνικες εκλογές του Νοεμβρίου του 2020 όπου…« θα επανεκλέξουμε με μεγάλη διαφορά τον πρόεδρο Τραμπ στο τιμόνι της εγγυήτριας δύναμης της ελευθερία παγκοσμίως. Για τις μεν ΗΠΑ το σύνθημα μας είναι Keep America Great και για την Ελλάδα, ‘Κάντε την Ελλάδα Μεγάλη Ξανά’».

4 more years και τα καλύτερα αισθήματα για τους Έλληνες

Στη συνέχεια, κι αφού το κλίμα έχει ζεστάνει πια για τα καλά, τον λόγο παίρνει ο Γιάννης Τσαρπαλής, πρώην δήμαρχος και νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ο οποίος και ξεκαθαρίζει γιατί γιορτάζουμε την επανίδρυση του παραρτήματος εδώ, σε αυτή την περιοχή: «Ο δήμος μας κι οι κάτοικοι του έχουμε ξεκάθαρη θέση υπέρ της επένδυσης στο Ελληνικό. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση σε δήμο αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη».

Ακολουθεί η ομιλία του Σωτήρη Μεταξά, δημοτικού σύμβουλου στο δήμο Παλαιού Φαλήρου. Αφού τονίζει κι ο ίδιος τη μεγάλη σημασία που έχει το έργο στο Ελληνικό, αρχίζει να πλέκει το εγκώμιο του Αμερικανού προέδρου.

«Ο Τραμπ θα δείξει τα καλύτερα του αισθήματα προς τους Έλληνες. Η Ιστορία θα τον γράψει με χρυσά γράμματα! Ο λαός της Αμερικής θα τον τιμήσει για τις επιλογές του κι έτσι στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020 θα εκλεγεί για άλλα 4 χρόνια.»

Από αυτό το σημείο της βραδιάς κι έπειτα, το : «4 χρόνια ακόμα» ή ‘4 more years’ όπως το λένε στα αμερικάνικα όλοι εδώ, θα γίνει η πιο πολυακουσμένη φράση μέσα στο καλά σκεπασμένο με πλαστικό περίβλημα bar- οι παρευρισκόμενοι καθόμαστε στον υπαίθριο χώρο με άφθονες σόμπες μανιτάρια να μας ζεσταίνουν.

Η Ραχήλ Μακρή φανατική οπαδός του Τραμπ

Κάπου εδώ, αρπάζουμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε την Ραχήλ Μακρή , που την έχουμε εντοπίσει από νωρίς στο κοινό, ποιος είναι ο λόγος της παρουσίας της εδώ. «Ήμουν πάντα Τραμπική» μας λέει και συνεχίζει σε ένθερμο τόνο: «H πολιτική του Τραμπ έχει απτά αποτελέσματα, όπως η μείωση της ανεργίας. Το να βάζει πάνω από όλα την Αμερική είναι κoντά στο δικό μου πάγιο σύνθημα: “Πρώτα η Ελλάδα”».

Καθώς η βραδιά βαίνει προς το τέλος της και όλοι χαιρετούν τον πρόεδρο με ένα ηχηρό ΄4 more years’ στα χείλη, βρίσκουμε την ευκαιρία να κάνουμε και ένα…small talk με τον ίδιο. Όπως μας εξηγεί, εκτός από τις ελληνοαμερικάνικες σχέσεις ζητήματα εθνικά όπως αυτά της Βόρειας Ηπείρου ή του Μακεδονικού δεν λείπουν από την ατζέντα ενδιαφερόντων του παραρτήματος – μάλιστα ετοιμάζουν και συνέδρια για τα δύο παραπάνω-.

Μαθαίνουμε κι άλλα- ότι για παράδειγμα οι τοπικοί πυρήνες ισχυροποιούνται σε όλη την Ελλάδα, με έντονη την παρουσία στα Γιάννενα, ότι η οργάνωση έχει μέλη ακόμα κι από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο κι αν αυτό μπορεί να μας ακούγεται παράξενο, ότι ο πατέρας του ιδίου, ο Alfred Wage, ήταν ο προσωπικός φωτογράφος του Τρούμαν, ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, δεξιά κι αριστερά, είναι σχεδόν αναφανδόν αντι-Τραμπικά και τέλος, ότι τα μέλη τη οργάνωσης είναι οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι κι όχι επιχειρηματίες με κεφάλαια.

Να’ ναι καλά τα καπελάκια και τα μανικετόκουμπα δηλαδή. Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Keywords
ελλαδα, παντα, ραχηλ, johnny cash, party, news, shop, δεόντως, johnny, μπλέντερ, ηπα, μκο, νέα, θυγατρική, site, org, άφιξη, media, εκλογες, συριζα, μμε, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, κυπρος, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, κυπρος εκλογες, κομματα, αποτελεσματα, μιλα, σομπες, εδρα, ηπα, θεμα, ισραηλ, μκο, μμε, μουσικη, σημερινη, χρωματα, news, ασημενια, αμερικη, ασφαλιστικο, ατζεντα, ατμοσφαιρα, άφιξη, βοηθεια, βραδια, βραδυ, γεγονος, γινει, γιαννενα, δαχτυλιδια, δεόντως, δημος, δικη, δωσει, εγγυηση, ευκαιρια, ελευθερια, εβδομαδα, εμμεσα, ερχεται, εφυγε, ιδιο, ηχοι, θυγατρική, ομιλια, κυρια, κλιμα, κομμα, λειτουργια, λογο, μανιταρια, μειωση, μπλέντερ, μπλουζακια, μικρο, μπαλονια, ουσια, σαββατο, συνεχεια, τιμη, φυσικα, φορα, χαμογελο, χειλη, ελληνικα, johnny cash, johnny, shop, κομματι, κωνσταντινου, media, μεινει, ομαδες, org, party, site, σωτηρης, υλικο
Τυχαία Θέματα