Προαναγγελία για κλειστά σχολεία και την Παρασκευή αλλά με τηλεκπαίδευση

Με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τα μαθήματα Πέμπτη και Παρασκευή σε όσα σχολεία παραμείνουν κλειστά στις πληγείσες περιοχές σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Παιδείας. Νωρίτερα η Περιφέρεια Αττικής έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία κλειστά θα είναι σχολεία και βρεφονηπιακοί.

Με

τηλεκπαίδευση τελικά θα γίνουν αύριο Πέμπτη και Παρασκεύη τα μαθήματα στις πληγείσες περιοχές σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Οι μαθητές που δεν θα επιστρέψουν αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκεύη στην διά ζώσης διδασκαλία καθώς τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, τελικά θα κάνουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων.

Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του συντονιστικού του ρόλου απευθύνει σύσταση προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία να προτιμηθεί η τηλεκπαίδευση.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

• Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
• Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).
• Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Η ανακοίνωση για τα κλειστά σχολεία στην Αττική

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου σε όλη την Αττική, ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κλειστά θα είναι επίσης τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί» αναφέρεται στη σχετικά ανακοίνωση.

Πως πάρθηκε η απόφαση για κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση

Οι θερμοκρασίες που παραμένουν χαμηλές και οι δυσκολίες στις μετακινήσεις μέσα στην Αθήνα, οδήγησαν την Περιφέρεια Αττικής να λάβει την απόφαση για κλειστά σχολεία για τέταρτη συνεχόμενη μέρα.

Ωστόσο, οι μαθητές θα κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές δεν πήγαν σχολείο από τη Δευτέρα, ενώ δεν έγινε τηλεκπαίδευση την Τρίτη και την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα