Πριν «φρακάρει» στο Σουέζ, η Evergreen Marine Corp είχε γεμίσει τη θάλασσα... παπάκια!

H ταϊβανέζικη μεταφορική εταιρεία Evergreen Marine Corp, διαχειρίστρια του πλοίου που έκλεισε για μέρες τη Διώρυγα του Σουέζ, είχε ένα ατύχημα που σκόρπισε στη θάλασσα 28.000 πλαστικά παπάκια και άλλα παιχνίδια τα οποία ξεβράζονταν για χρόνια.

H ταϊβανέζικη μεταφορική εταιρεία Evergreen Marine Corp, διαχειρίστρια του πλοίου που έκλεισε για μέρες τη Διώρυγα του Σουέζ,

είχε αντιμετωπίσει και μία άλλη κρίση στην ιστορία της, ένα ατύχημα που σκόρπισε στη θάλασσα περίπου 28.000 πλαστικά παπάκια και άλλα παιχνίδια στη θάλασσα τα οποία συνέχισαν να ξεβράζονται για χρόνια σε όλον τον κόσμο.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά καιρούς έφταναν στις ακτές εκατοντάδες παπάκια, φαινόμενο που είχε προκαλέσει έκπληξη και είχε οδηγήσει πολλούς στο να ψάχνουν την προέλευση τους. Ο δημοσιογράφος Ντόνοβαν Χον, ο οποίος συνεργάστηκε με επιστήμονες, ήταν αυτός που έδωσε τελικά λύση στο μυστήριο καταλήγοντας στο ότι επρόκειτο για φορτίο που έπεσε από το πλοίο Ever Laurel, το οποίο διαχειριζόταν η Evergreen Marine Corp.

Τα πλαστικά παιχνίδια εθεάθησαν στις ΗΠΑ, στον Ατλαντικό, τη Χαβάη και την Ευρώπη, με το πιο πρόσφατο περιστατικό να καταγράφηκε στη Βρετανία το 2007.

Το 2003, ωκεανογράφοι ανέφεραν ότι μετέτρεψαν το ατύχημα σε παγκόσμιο πείραμα για τη μελέτη των ωκεάνιων ρευμάτων. Το πείραμα είχε ως εξής, οι ειδικοί παρακολουθούσαν για χρόνια τα ταξίδι που έκαναν τα πλαστικά παπάκια και από την πορεία που διέγραφαν και ανάλογα με το που ξεβράζονταν καταλάβαιναν και μελετούσαν τα θαλάσσια ρεύματα.

Το ταξίδι τους έμοιαζε ατελείωτο ενώ πολλά παπάκια παρασύρθηκαν βόρεια, ταξίδευσαν κατά μήκος των ακτών της Αλάσκα και έφτασαν στον Βερίγγειο πορθμό το 1995, όπου και εγκλωβίστηκαν σε κομμάτια πάγου και έφτασαν κοντά στην Ισλανδία πέντε χρόνια αργότερα. Το 2001 εντοπίστηκαν στο βόρειο Ατλαντικό, κοντά στο σημείο όπου ναυάγησε ο Τιτανικός. Στη συνέχεια τα παπάκια χωρίστηκαν λόγω των ρευμάτων και άλλα έφτασαν στην Ευρώπη άλλα στη Χαβάη και άλλα στον Ειρηνικό.

«Τα παπάκια διέσχισαν τον Βόρειο Ειρηνικό σε τρία χρόνια -όλο το ταξίδι από το σημείο του ατυχήματος μέχρι την Αλάσκα, από εκεί στην Ιαπωνία και μετά πίσω στη Βόρεια Αμερική» περιγράφει ο Κέρτις Έμπεσμέιερ, συνταξιοδοτημένος ωκεανογράφος στο Σιάτλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πριν, Σουέζ, Evergreen Marine Corp,prin, souez, Evergreen Marine Corp