Πόσοι γιατροί μονιμοποιούνται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας

Το πέρασμα του κορονοϊού από τη χώρα έχει κοστίσει τη ζωή σε 1.815 συνανθρώπους μας, ασκώντας ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία. Ωστόσο, η πίεση αυτή φαίνεται πως έσπρωξε, έστω και βίαια, την Κυβέρνηση στην επίσπευση της ενίσχυσης του ΕΣΥ. Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως όλοι οι γιατροί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις ΜΕΘ θα μονιμοποιηθούν.

Την προκήρυξη νέων θέσεων ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΕΣΥ να καταστούν αορίστου χρόνου, μετά από κρίση, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος

Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε το πρωί με τους Διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η σχετικές προκηρύξεις αναμένονται άμεσα.

Πρόκειται για ακόμη μία πρόκηρυξη ενίσχυσης του συστήματος υγείας στην οποία προχωρά η Κυβέρνηση, ωθούμενη εν πολλοίς από τις επείγουσες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, οι οποίες δεν αφήνουν περιθώρια αναβολών.

Χθες ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι προσελήφθησαν 300 εντατικολόγοι, εκ των οποίων ένας σημαντικός αριθμός ήταν ως επικουρικοί μέσα στο Ε.Σ.Υ., κάποιοι άλλοι ήταν του ιδιωτικού τομέα και κάποιοι άλλοι ήρθαν από το εξωτερικό. Αυτές οι θέσεις σχετίζονται και με προκήρυξη Σεπτεμβρίου για 200 μόνιμες θέσεις γιατρών ΜΕΘ, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία.

Διαβάστε περισσότερα στο News4Health

Keywords
Τυχαία Θέματα