Πώς θα λειτουργήσουν οι Ακαδημίες από 17 Μαΐου, τα πρωτόκολλα για το... μεγάλο άνοιγμα (εικόνες)

Έτοιμοι για το μεγάλο άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων είναι τα σωματεία του ερασιτεχνικού αθλητισμού, καθώς από Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν όλες οι ακαδημίες για το ευρύ κοινό, παράλληλα με τις ερασιτεχνικές δραστηριότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από τα social media και τις τηλεφωνικές υπηρεσίες των συλλόγων και αυτό καθίσταται απαραίτητο προκειμένου να γνωρίζουν λόγω των αριθμητικών περιορισμών αν μπορούν και πότε να προσέλθουν για την άθληση τους.

Στο ρεπορτάζ που πραγματοποίησε

το Dnews, στις εγκαταστάσεις του δήμου Αθηναίων, αλλά και άλλων συλλόγων, στο Ρουφ, στον Κολωνό, στον Πανελλήνιο δείχνει ότι έχουν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες, πρωτόκολλα καθαριότητας που περιλαμβάνουν απολύμανση και καθαριότητα των υπαίθριων και εσωτερικών χώρων, ιδίως στις πισίνες όπου υπάρχει μεγάλη προσοχή.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η επίδειξη αρνητικού τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους των χώρων. Στις ομαδικές δραστηριότητες μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα δέκα άτομα, ενώ στις πισίνες είναι 16 άτομα για την μεγάλη των 50μ και τεσσάρων στην μικρή των 25μ.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από Δευτέρα 17 Μαΐου θα ισχύουν τα ακόλουθα:

* Από 17 Μαΐου 2021 ξεκινούν οι αθλητικές Ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για 3 εβδομάδες.
* Από την 1η Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.
* Από την 1η Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι προπονήσεις για τα ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας σε γκρουπ των 6 (αντί για γκρουπ των 2 που είναι μέχρι τώρα).
* Από τις 7 Ιουνίου 2021 αρχίζουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα», δηλώνει στο Dnews, ο Η. Δαμιανάκης διευθυντής του Σεράφειου κέντρου αθλητισμού. Το προσωπικό όπως και την προηγούμενη φορά «καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άθληση και την προστασία των Αθηναίων».

Ούτως ή άλλως, «όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας συντηρούσαμε και διατηρούσαμε το υψηλό επίπεδο ποιότητας των εγκαταστάσεων μας». Σχετικά με τον προγραμματισμό σημειώνει ότι «το σχεδιάγραμμα διαμορφώνεται έπειτα από συννενόηση με τους γονείς των παιδιών και όσους θέλουν να αθληθούν».

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα