Ποιο πρόβλημα επαναφέρουν στο ΚΙΝ.ΑΛ οι στηρίξεις Παπανδρέου και Λαλιώτη

Είναι γεγονός πως τόσο ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, αλλά και ο κραταιός πρώην γραμματέας και υπουργός ξεκαθάρισαν με εμφατικό τρόπο πως δεν βλέπουν πεδίο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γεγονός που έγινε δεκτό με μεγάλη ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα, οι δηλώσεις πίστης στο εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής ανακούφισαν κυρίως τους επιτελείς της Φώφης Γεννηματά που, άσχετα με όσα δήλωναν, δημόσια είχαν μεγάλη αγωνία κυρίως για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Βέβαια, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής στις δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Λαλιώτη που δεν έχει αναδειχθεί όσο θα έπρεπε. Ένας παρονομαστής που κρύβει ένα «δεδομένο» που δεν έχουν λύσει στο Κίνημα Αλλαγής και σίγουρα θα το βρούνε μπροστά τους.

Και οι δύο πολιτικοί άνδρες λοιπόν με τις δηλώσεις τους δεν έκλεισαν την πόρτα μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι επανήλθε στο προσκήνιο το ζήτημα των δύο πόλων μέσα στο Κίνημα Αλλαγής. Από τη μία πλευρά είναι αυτοί που κάνουν λόγο για την ανάγκη «στρατηγική ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ και εμμέσως πλην σαφώς «κλείνουν το μάτι» σε συνεργασία, μετά τις εκλογές, με τη Νέα Δημοκρατία για σχηματισμό κυβέρνησης. Από την άλλη μεριά βρίσκονται τα στελέχη που ξεκαθαρίζουν ότι παραμένουν «πιστά» στο εγχείρημα του ΚΙΝ.ΑΛ, αλλά κάνουν σαφές ότι δεν δέχονται η επόμενη μέρα των εκλογών να βρει το κόμμα ως «ουρά» της Ν.Δ. σε κυβέρνηση συνεργασίας των δύο.

Το ζήτημα, λοιπόν, της επόμενης μετά τις εκλογές ημέρας αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για το Κίνημα Αλλαγής και ίσως αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα του επικείμενου συνεδρίου. Το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει τη λύση σε αυτό το μεγάλο και υπαρκτό ζήτημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα