Πλεύρης: Οι κατευθύνσεις για την τρίτη δόση, δεν εξετάζεται άλλο μέτρο υποχρωτικότητας

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε την κατεύθυνση της κυβέρνησης αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ ξεκαθάρισε πως στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται πρόσθετο μέτρο για την υποχρεωτικότητα

Εν αναμονεί των επίσημεων ανακοινώσεων το απόγευμα της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στις κατηγορίες που προτεραιοποιούνται για την τρίτη δόση του εμβολίου, υπογραμμίζοντας κατά βάση το ηλικιακό κριτήριο:

«Με βάση τις μελέτες ψάχνουμε να δούμε ποιες κατηγορίες συστήνεται να γίνεται η τρίτη δόση. Ξεκινήσαμε από τους ανοσοκατασταλμένους, γιατί οι άνθρωποι

δεν έχουν τα αντισώματα που είναι απαραίτητα. Αυτό που εξετάζεται και θα σας πω σε γενικές γραμμές τις κατευθύνσεις, αλλά οι ανακοινώσεις θα γίνουν επίσημα. Αρχικά είναι το ηλικιακό κριτήριο, δηλαδή βρίσκονται σε πιο ευάλωτη ζώνη και πρέπει να έχουν μια καλύτερη οχύρωση και χρονικό πλαίσιο. Δηλαδή μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τη δεύτερη δόση», διευκρίνισε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον Real FM.

«Ο FDA έχει δώσει κατευθύνσεις και για το ηλικιακό κριτήριο και για το χρονικό πλαίσιο, δεν το συστήνει αυτή τη στιγμή για τον γενικό πληθυσμό. Αντίστοιχα ο EMA, δεν το έχει εγκρίνει ακόμη. Υπάρχουν μια σειρά από χώρες της ΕΕ, που με βάση τις μελέτες και την επιστημονική τεκμηρίωση οδηγούνται με τα χαρακτηριστικά που σας είπα, σε ανοσοκατασταλμένα άτομα ή άτομα σε ευάλωτες ηλικιακές ομάδες. Αυτή θα είναι και η δική μας κατεύθυνση», συμπλήρωσε σχετικά.

Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα, ο Θάνος Πλέυρης επανάβε τη θέση του πρωθυπουργού ότι δεν εξετάζεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή. «Από εκεί και πέρα με βάση την πορεία του εμβολιασμού και την πορεία της πανδημίας, αλλά και τις εισηγήσεις της επιτροπής βιοηθικής θα εξεταστεί. Στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλεύρης,plevris