Πιτσιόρλας: Μέχρι τον Αύγουστο η διάθεση των μειοψηφικών πακέτων ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ

Μέχρι τον Αύγουστο αναμένεται να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη διάθεση των μειοψηφικών πακέτων της ΕΥΔΑΠ (11%) και της ΕΥΑΘ (περίπου 24%) σε ιδιώτες, όπως επιβεβαίωσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων στο περιθώριο του δείπνου που παρέθεσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο

(ΒΕΘ) με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του για το 2018.

«H πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ έχουν επιστραφεί στο δημόσιο και προβλέπεται να παραμείνουν στο Δημόσιο» ξεκαθάρισε ο κ. Πιτσιόρλας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα μειοψηφικά ποσοστά, 11% της ΕΥΔΑΠ και περίου 24% της ΕΥΑΘ, παραμένουν στο ΤΑΙΠΕΔ και θα διατεθούν σε ιδιώτες, όπως προβλέπεται στο συμφωνηθέν με τους δανειστές πρόγραμμα. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι, παρότι τα ποσοστά είναι μειοψηφικά, θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς αμφότερες οι εταιρείες είναι κερδοφόρες και αποδίδουν μερίσματα στους μετόχους.

Ερωτηθείς μέχρι πότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διάθεσης των μετοχών, απάντησε: «το πρόγραμμα κανονικά τελειώνει τον Αύγουστο. Δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε η διάθεση, αλλά θα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες. Στόχος είναι τον Αύγουστο να μπορέσουμε να βγούμε από το μνημόνιο και την επιτήρηση, γιατί αν δεν βγούμε δεν μπορούμε να αλλάξουμε το μείγμα της πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα φορολογικά, τις συντάξεις και τους μισθούς και να πετύχουμε όλα όσα θέλει ο κόσμος, η προϋπόθεση είναι να βγούμε από το μνημόνιο και για να βγούμε προϋπόθεση είναι να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε τρεις φορές με τους δανειστές».

Σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικό, μετά και το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ.Πιτσιόρλας επισήμανε: «τώρα ουσιαστικά έχουμε την πολεοδόμηση του Ελληνικού. Πρέπει να εκδοθούν κάποιες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και κυρίως να προχωρήσει ο διαγωνισμός για το καζίνο (...) Μέσα στο 2018 η υλοποίηση του έργου του Ελληνικού θα ξεκινήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα