Πέτσας για φωτιά στο Μάτι: Έγκλημα συγκάλυψης με τεράστιες διαστάσεις - Ακούστε τα ηχητικά ντουκουμέντα

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «ανατριχίλα» που προκαλεί το δημοσίευμα για τη φωτιά στο Μάτι και τις φερόμενες απόπειρες συγκάλυψης, ζητώντας εξηγήσεις από την Όλγα Γεροβασίλη και την τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής.

Για «έγκλημα συγκάλυψης» με «τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις» κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερθείς στο δημοσίευμα για τη φωτιά στο Μάτι και τις φερόμενες προσπάθειες να μην αποκαλυφθούν οι αιτίες της τραγωδίας.

Ο ίδιος ζητά εξηγήσεις τόσο από την τότε αρμόδια

υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη, όσο και από τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο.

«Έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις αποκαλύπτουν τα συγκλονιστικά στοιχεία δικαστικών εγγράφων για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, που έρχονται σήμερα στο φως από την “Καθημερινή”» ανέφερε ο κ. Πέτσας σε σημερινή του δήλωση.

Ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:

Η τότε ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, επικαλούμενη άνωθεν εντολές και οδηγίες της τότε πολιτικής ηγεσίας, φαίνεται να δρούσε συντεταγμένα όχι για τη διαλεύκανση των στοιχείων της τραγωδίας αλλά αντιθέτως για τη συγκάλυψη του εγκλήματος και για τη διατήρηση στο απυρόβλητο εμπλεκόμενων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.Καταγράφονται απειλές με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του εμπειρογνώμονα του Σώματος,Διαπιστώνεται προσπάθεια απόκρυψης κρίσιμων στοιχείων, καιΑναδεικνύεται η πλήρης απαξίωση των εισαγγελικών Αρχών από τους τότε αρμοδίους, που παραπέμπουν σε αδίστακτο παρακρατικό μηχανισμό.

«Όλα αυτά, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προκαλούν ανατριχίλα. Αλλά και οργή σε όλους τους Έλληνες, καθώς συμπληρώνουν την εικόνα που είχαν αποκομίσει για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση η κυβέρνηση Τσίπρα. Δύο χρόνια μετά την τραγωδία κι ακόμη δεν έχουμε μάθει όλη την αλήθεια. Τώρα φαίνεται ότι για αυτό συνέβαλαν οι κραυγαλέες απόπειρες συγκάλυψης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησαν πολλά κρίσιμα στοιχεία στο σκοτάδι» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «πρακτικές σαν κι αυτές που καταγγέλλονται δεν χωρούν σε δημοκρατικά πολιτεύματα» και κάλεσε την κ. Γεροβασίλη «αντί να απειλεί άλλους, οφείλει να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις» συμπληρώνοντας ότι το ίδιο πρέπει να κάνει και «η τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής».

Τι ανέφερε το δημοσίευμα για τη φωτιά στο Μάτι και τις προσπάθειες συγκάλυψης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής που ορίστηκε από τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει τις αιτίες και να συντάξει το πόρισμα, φέρεται να δέχτηκε υποδείξεις και πιέσεις από υψηλόβαθμα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος να μην προχωρήσει με την πραγματογνωμοσύνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, φέρεται να κάλεσε τον αξιωματικό του σώματος να αποκρύψει στοιχεία και ονόματα και να αποδώσει τη φονική πυρκαγιά στον άνεμο, τα πεύκα και την αυθαίρετη δόμηση, με τον ίδιο να επικαλείται άνωθεν εντολές της πολιτικής ηγεσίας.

Κατηγορηματική διάψευση από τη Γεροβασίλη και τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής

Το δημοσίευμα διέψευσαν κατηγορηματικά τόσο η κ. Γεροβασίλη όσο και ο κ. Ματθαιόπουλος.

Ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, μιλώντας στην ΕΡΤ, αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε συνομιλία με τον πραγματογνώμονα και τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν του υπέδειξε πώς να κάνει τη δουλειά του.

«Καμία συνάντηση, καμία επαφή, αυτός έκανε τη δουλειά του εγώ τη δική μου, ως συνάδελφοι τον γνωρίζω τίποτα άλλο, όλα αυτά που γράφονται είναι ψεύδη» ανέφερε.

«Ουδέν ψευδέστερον» χαρακτήρισε το δημοσίευμα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, προειδοποιώντας ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Ηχητικά ντοκούμεντα

Μετά τις αποκαλύψεις ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματαθαιόπουλος έσπευσε να διαψεύσει τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», δηλώνοντας στην ΕΡΤ : «Καμία συνάντηση, καμία επαφή, αυτός έκανε τη δουλειά του εγώ τη δική μου, ως συνάδελφοι τον γνωρίζω τίποτα άλλο, όλα αυτά που γράφονται είναι ψεύδη» ανέφερε.

Ωστόσο, η εφημερίδα επανήλθε δημοσιεύοντας ηχητικά αποσπάσματα από τη συνομιλία του Ματαθαιόπουλου με τον πραγματογνώμονα της Πυροσβεστική, Δημήτρη Λιότσο.

Στον πραγματογνώμονα ασκήθηκαν απίστευτες πιέσεις στο όριο του εκβιασμού, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα που στηρίζεται στην ηχογραφημένη συνομιλία, μικρά αποσπάσματα από την οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα