Πέτσας από το RGC για τα Τέμπη: Να ξεριζωθεί η νοοτροπία «αντί να προσέχουν τα παιδάκια, πρόσεχαν τα σουβλάκια»

Τις πύλες του άνοιξε το 11ο Regional Growth Conference, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου.

Αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, τόνισε πως πέρα από την είσοδο νέων προσώπων στη διοίκηση των σιδηροδρόμων και της υλοποίησης των απαιτούμενων επενδύσεων ασφάλειας, θα πρέπει -όπως είπε- να «ξεριζωθεί η νοοτροπία του αντί να έχουν το μυαλό τους στα παιδάκια στο τρένο, την είχαν στα σουβλάκια».

Για την περιφερειακή ανάπτυξη ο κ.

Πέτσας αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν σε ζητήματα ασφάλειας στην Περιφέρεια αλλά και στα μεγάλα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει η κεντρική διοίκηση για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας πλέον τα κεφάλαια που διοχετεύονται προς την περιφέρεια είναι «πρωτοφανή», δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες υποδομές που θα ξεκλειδώσουν όλο και περισσότερες επενδύσεις.

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Νεκτάριος Φαρμάκης (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος), ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος (Πρόεδρος της ΠΕΔΔΕ και δήμαρχος Καλαβρύτων), ο Δρ. Σπύρος Σπυρίδων (Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), και ο Γιώργος Γαλανός (Επίκουρος καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιά), Ολυμπία Αναστασοπούλου (γ.γ. υπουργείου Τουρισμού).

Δείτε βίντεο με την τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα:

{https://www.youtube.com/watch?v=rHwjTzSogUQ}

#ΣΤΕΛΙΟΣ_ΠΕΤΣΑΣ #RGC #Regional_Growth_Conference #ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ #ΤΕΜΠΗ #ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ #ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέτσας, RGC, Τέμπη,petsas, RGC, tebi