Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων εκφράζει θερμά συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους οικείους του.

Όπως σημειώνει: «Η απώλεια του Γιώργου Σαββίδη, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο συνδικαλιστικό χώρο των δημοσιογράφων. Ο Γιώργος Σαββίδης, πάλεψε μαχητικά από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε για τα δικαιώματα του κλάδου και θα παραμείνει πάντα ζωντανός στις

μνήμες μας. Καλό ταξίδι συναγωνιστή Γιώργο…».

Τον Γιώργο Σαββίδη αποχαιρέτησε μέσω Facebook και ο Νίκος Φίλης.

«Σκληρός ο χειμώνας για τη δημοσιογραφική οικογένεια της Αριστεράς. Μετά τον Πάικο και την Δουκίδου, πέθανε χτες ο Γιώργος Σαββίδης στα 82 του χρόνια. Από μικρό παιδί σταθερά στην Αριστερά, Λαμπράκης, στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού και του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος με ιδιαίτερη ενασχόληση τον πολιτισμό, ξεχωριστός «εφημεριδάς» της παλιάς καλής εποχής, που δούλευε με επαγγελματική αξιοπρέπεια και γνώση στον «αστικό Τύπο», αλλά συμμετείχε με ανιδιοτέλεια από το περίσσευμα της ψυχής του στην έκδοση της Κυριακάτικης Αυγής.

Μπροστά στους συνδικαλιστικούς αγώνες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων δημοσιογράφων αλλά και για το δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη στην έγκυρη πληροφόρηση, πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, οξύ πνεύμα και άγρυπνο βλέμμα μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του, ο Γιώργος «φεύγει» αφήνοντας πίσω του, το παράδειγμα του καθημερινού μόχθου για τη συγκρότηση της εφημερίδας ως «πολιτιστικού προϊόντος». Ένα έργο τόσο επίκαιρα αναγκαίο, σε εποχή που υποχωρεί αλλά και απαξιώνεται ο Τύπος…

Θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα του, Κική και στο γιο του συνάδελφο Χάρη, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα