Πέντε τραυματίες και τέσσερις προσαγωγές σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό (pics+vid)

Σκηνές βίας εκτυλίχτηκαν έξω από το συμβολαιογραφέιο - Για αλόγιστη αστυνομική βία κάνουν λόγο οι διαμαρτυρόμενοι

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους κι ένας φωτορεπόρτερ, τραυματίστηκαν σε διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους, στην Αθήνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλει ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος, χτύπησαν συνειδητά στον αυχένα τον φωτορεπόρτερ, Άγγελο Μπαράι, με γκλοπ,

όπως φάινεται και στη φωτογραφία.

"Πρέπει να βρει τρόπο η ηγεσία να μαζέψει αυτούς τους αστυνομικούς."

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του ΕΠΑΜ. Η ένταση κλιμακώθηκε λίγο μετά τις 15.00, ενώ οι συγκεντρωμένοι πέταξαν και αυγά.

Την ίδια στιγμή, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Μπόταση, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει αστυνομικές δυνάμεις.

Η θέση των συμβολαιογράφων

«Πρόκειται για τέσσερις πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα σε συμβολαιογράφο στην εν λόγω περιοχή και οι οποίοι αφορούν οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια υψηλότερων των 200.000 ευρώ (800.000, 420.000, 222.000 και 225.000). Επίσης, ένας και μόνο πλειστηριασμός αφορά οίκημα, το οποίο βρίσκεται στον Κορυδαλλό και δεν είναι η πρώτη κατοικία του οφειλέτη, ο οποίος διαμένει στη Βούλα Αττικής. Οι υπόλοιποι τρεις πλειστηριασμοί αφορούν υπόγεια κτίσματα και αγροτεμάχια, τα οποία επίσης δεν αποτελούν πρώτη κατοικία των οφειλετών» τονίζεται συγκεκριμένα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε ανακοίνωσή της που δόθηκε πριν από λίγο στην δημοσιότητα αναφέρει:

«Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Η ΓΑΔΑ προσθέτει ότι «για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων συμμετεχόντων. Αναφέρθηκαν τραυματισμοί τεσσάρων αστυνομικών και ενός ιδιώτη».

Πηγή video: Savvas Karmaniolas‏, Τwitter

Keywords
Τυχαία Θέματα