Πατούλης: Η Δούρου λέει ψέματα για τη Φυλή - Ζητούμε debate

«Η απερχόμενη Περιφερειάρχης Αττικής επιχειρεί με επικοινωνιακά τρικ και διαρροές πηγών της υπηρεσίας που διοικεί, να αποφύγει αυτό που πραγματικά φοβάται. Να έρθει αντιμέτωπη με την αλήθεια», αναφέρει σε ανακοίνωση η παράταξη του Γ. Πατούλη συνεχίζοντας «Ζητούμε να διεξαχθεί debate μεταξύ της κας Δούρου και της αλήθειας».

«Στήριξε την εκλογή της στο λαϊκισμό και το ψέμα. Υποσχέθηκε ότι θα κλείσει τη Φυλή και ότι θα παραιτηθεί αν δεν λύσει το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Δυτικής Αττικής.

Μετά

από 4,5 χρόνια και η Φυλή είναι «ανοικτή», αλλά και δεκάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες της Μάνδρας και στη φωτιά στο Μάτι.

Η κα Δούρου όχι μόνον δεν παραιτήθηκε, όχι μόνον δεν αισθάνεται τύψεις γιατί δεν ανταποκρίθηκε στις θεσμικές της ευθύνες στη διαχείριση της ανθρωποκτόνος πυρκαγιάς στο Μάτι, αλλά επιθυμεί να επανεκλεγεί, λέγοντας και πάλι τα ίδια ψέματα.
Αντί να ζητά υποκριτικά από τους συν-υποψηφίους της debate, ας απαντήσει με ειλικρίνεια στα ερωτήματα που της θέτουμε επανειλημμένα, αλλά η ίδια αποφεύγει να απαντήσει.

Η κα Δούρου λέει ψέματα για τη Φυλή

Ψέμα πρώτο: Η απερχόμενη περιφερειάρχης ισχυρίζεται ψευδώς «ότι, παρά τις Κασσάνδρες, που δήλωναν στα τέλη του 2014 ότι η Αττική σε ένα εξάμηνο θα μετατραπεί σε Νάπολη, έχουν περάσει 10 εξάμηνα και η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται κανονικά, με ασφάλεια και χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά ούτε και θα υπάρξει».

Η αλήθεια είναι ότι το 2017 η κ. Δούρου διαπίστωσε τον επερχόμενο κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής, γι’ αυτό αδειοδότησε και ανέθεσε μέσω του ΕΣΔΝΑ τις εργασίες επέκτασης του (το γνωστό "πανωσήκωμα") που σύμφωνα με την μελέτη που η ίδια ενέκρινε, έδινε 2 επιπλέον έτη "ζωής" στο ΧΥΤΑ. Δύο απολύτως προβληματικά έτη, αφού κάθε φορά που βρέχει έχουμε κατολισθήσεις και φαινόμενα επικίνδυνα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατοίκων, με αποτέλεσμα ο ΧΥΤΑ να κλείνει και τα σκουπίδια να πνίγουν τους Δήμους της Αττικής. Οφείλει λοιπόν η κ. Δούρου αντί για αοριστολογίες κι ανεύθυνες δηλώσεις ότι δήθεν δεν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον πρόβλημα

Να μας δώσει τα ακριβή στοιχεία για την υπολειπόμενη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής.
Να μας εξηγήσει γιατί δεν υλοποίησε μέχρι σήμερα κανένα έργο από αυτά που προβλέπει το εγκεκριμένο επί της θητείας της ΠΕ.Σ.Δ.Α..
Να μας ενημερώσει σε ποιο ακριβώς στάδιο υλοποίησης βρίσκεται ο σχεδιασμός αυτός, αλλά και πόσο χρόνο χρειάζεται ακόμη για να τον εφαρμόσει.
H Δούρου όχι μόνον δεν παραιτήθηκε, όχι μόνον δεν αισθάνεται τύψεις γιατί δεν ανταποκρίθηκε στις Απαντήσεις στην παραπληροφόρηση Πατούλη δίνουν πηγές της Περιφέρεια Αττικής με στοιχεία για το έργο της περιφερειακής αρχής υπό τη Ρένα Δούρου που ο κ. Πατούλης υποψήφιος για την Περιφέρεια αλλά και δήμαρχος Αμαρουσίου θεωρεί «αόρατο».

Ψέμα δεύτερο: Η απερχόμενη περιφερειάρχης ισχυρίζεται ψευδώς ότι «άλλαξε το σχεδιασμό διαχείρισης, με την ψήφιση του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής, στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της αποκέντρωσης, της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων, της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης».

Η αλήθεια είναι ότι το νέο ΠΕΣΔΑ όντως περιέχει δράσεις ανακύκλωσης, διαλογής στην πηγή, κλπ. Όμως μπορεί να μας πει η κα Δούρου γιατί δεν χρηματοδότησε ούτε μία δράση, ούτε ένα καφέ κάδο, ούτε μια γωνιά ανακύκλωσης, ούτε ένα πράσινο σημείο;

Ψέμα τρίτο: Η απερχόμενη περιφερειάρχης θέτει ερωτήματα για το τι έπραξε ο Γιώργος Πατούλης ως Δήμαρχος Αμαρουσίου στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι αυξήθηκε ο όγκος των απορριμμάτων που μεταφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου στη Φυλή.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Αμαρουσίου :

Είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που εφαρμόζει 12 εναλλακτικά ρεύματα ανακύκλωσης.
Έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.
Δεν μπορεί να εφαρμόσει το σχέδιο αυτό, όπως δεν μπορεί να το εφαρμόσει και κανένας Δήμος, κι αυτό οφείλεται στο ότι: Α) μόλις το καλοκαίρι του 2018 εκδόθηκε το απαραίτητο Π.Δ. που καθορίζει τους όρους για τη χωροθέτηση των «πράσινων σημείων» Β) οι μεταβατικές διατάξεις χρήσεων γης που ισχύουν, θέτουν ουσιαστικά εμπόδια στην υλοποίηση της χωροθέτησης και λειτουργίας των «πράσινων σημείων» κι αυτό όφειλαν να το γνωρίζουν η κα Δούρου και οι «πηγές» της.
Παρά τα εμπόδια που μας βάζει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο καταβάλλουμε συστηματική προσπάθεια και πετυχαίνουμε χρόνο με το χρόνο, να μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων που αποστέλλουμε στο ΧΥΤΑ της Φυλής.
Στην προσπάθεια αυτή η κα Δούρου είναι διαρκώς απούσα. Αφού ποτέ ως Περιφερειάρχης, αν και γνωρίζει τα γραφειοκρατικά και νομικά προβλήματα, δεν ανέλαβε πρωτοβουλία για να προωθήσει μέσω του θεσμικού της ρόλου κι ασκώντας πιέσεις στο Κεντρικό Κράτος, αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Είναι παράλογο και υποκριτικό να ζητά η απούσα από τα προβλήματα μας περιφερειάρχης «λογαριασμό» από τους Δήμους, που δίνουμε καθημερινά τη μάχη να κρατήσουμε τις πόλεις μας καθαρές.

Ψέμα τέταρτο: Η απερχόμενη περιφερειάρχης υπαινίσσεται ότι ο Γιώργος Πατούλης είναι υπέρ της καύσης των απορριμμάτων.
Η αλήθεια είναι ότι ως παράταξη έχουμε δηλώσει και δεσμευθεί πως ως νέα Διοίκηση στην Περιφέρεια, θα εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με άξονα την Κυκλική Οικονομία, επιτυγχάνοντας υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης εφαρμόζοντας διαλογή στην πηγή και εκτρέποντας από την Υγειονομική ταφή το μεγαλύτερο μέρος των αποβλήτων, όπως άλλωστε προβλέπεται στη Νέα Οδηγία της Ε.Ε. Η Νέα Αρχή θα χρηματοδοτήσει κατά προτεραιότητα τις δράσεις ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή, καθώς και εκτεταμένα προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι. Στους δόκιμους τρόπους επεξεργασίας των αποβλήτων δεν συμπεριλαμβάνεται η καύση των απορριμμάτων.

Η κα Δούρου, μη έχοντας υλοποιήσει καμία υποδομή, καμία δράση, μπορεί να μας πει ποιο είναι το "κρυφό" της σχέδιο για να μην καταρρεύσει το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική τους επόμενους μήνες;
Ψέμα πέμπτο: Η απερχόμενη περιφερειάρχης ισχυρίζεται ψευδώς ότι εκλήθη στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στις 9 Ιανουαρίου 2019, για να συζητηθεί το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ είχε προηγηθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2018 η επίσκεψη του Γ. Πατούλη στη Φυλή.
Η αλήθεια είναι ότι η κα Δούρου έχει κληθεί πολλές φορές στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για να συζητήσει το ζήτημα των απορριμμάτων της Αττικής, όπως έχει επιλέξει να παραμένει αόρατη, σαν το έργο της, από τους Δημάρχους. Κι αν δεν είχαμε μπροστά μας τις εκλογές του Μαΐου, ακόμη άφαντη θα ήταν.

Η κα Δούρου λέει ψέματα για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων της Αττικής.
Το ψέμα: Η απερχόμενη περιφερειάρχης ισχυρίζεται πως «η διαχείριση των υγρών αποβλήτων δεν ανήκει στην αρμοδιότητα των Περιφερειών».
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος ότι από την μια δεν έχει αρμοδιότητα να χρηματοδοτήσει αυτά τα έργα, αλλά από την άλλη να ισχυρίζεται ότι αξιοποιεί το ΠΕΠ και το ΕΣΠΑ, για να τα χρηματοδοτήσει , παρόλο που δεν είναι στην αρμοδιότητά του. Τι ισχύει τελικά;
Αναφέρει ψευδώς ότι χρηματοδοτεί ως Περιφέρεια έργα αποχέτευσης σε Δήμους της Ανατολικής Αττικής, προϋπολογισμού 450 εκατ. Ευρώ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι οι πηγές χρηματοδότησης δεν προέρχονται από πόρους της Περιφέρειας. Τι προσπαθεί να κάνει η κα Δούρου, να εμφανίσει προεκλογικά ως δικά της έργα που πληρώνουν άλλοι; Κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, η θεωρεί δικά της τα χρήματα π.χ. της ΕΥΔΑΠ, με τα οποία χρηματοδοτείται μέρος των έργων; Τι σχέση έχει το ταμείο της Περιφέρειας Αττικής με την ΕΥΔΑΠ;»

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα