Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για το «μακελειό» στον Κορυδαλλό

Έρευνα για τη χθεσινοβραδινό «μακελειό» στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού διατάχθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες.

Σύμφωνα με την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, θα εξεταστούν οι μετέχοντες στη συμπλοκή κρατούμενοι σχετικά με το αν είχαν πάρει ναρκωτικές ουσίες ή μόνο την φαρμακευτική τους αγωγή.

Την έναρξη των ερευνών ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Διακαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων.

«Για

πρώτη φορά από το 2015 και μετά εκπονήθηκε στρατηγικό σχέδιο για το σωφρονιστικό σύστημα. Διοικητική αναδιοργάνωση των φυλακών Κορυδαλλού, ίδρυση του καταστήματος της Δράμας, αγροτικό τμήμα κράτησης γυναικών, έκδοση προεδρικού διατάγματος για ένταξη νοσοκομείου κρατουμένων στο ΕΣΥ, προγράμματα που αφορούν στα περιφερειακά ιατρεία, υποτροφίες σε ανοιχτό πανεπιστήμιο, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, προσλήψεις στις φυλακές είναι κάποια από τα έργα του υπουργείου» ανέφερε ο κ. Καλογήρου.

Κλείνοντας, ο υπουργός επέμεινε ότι οι θετικές δράσεις της κυβέρνησης «δεν πρέπει να παραγνωρίζονται στη δημόσια συζήτηση», ενώ σχολιάζοντας την δική του υπουργική θητεία, είπε: «Το πρώτο θέμα που αντιμετωπίσαμε ήταν το θεμα των πλαστών πιστοποιητικών. Δε μπορεί να μην αναγνωρίζετε τα αντανακλαστικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα