Παραίτηση βόμβα Κοντονή: Βαριές καταγγελίες ότι δεν τον άφησαν να περάσει Ποινικό Κώδικα που «ακουμπούσε» την Χρυσή Αυγή

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής ο οποίος δεν εκλέχτηκε βουλευτές στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2019. Σοβαρές καταγγελίες για τον νέο Ποινικό Κώδικα όπου «ακουμπά» την Χρυσή Αυγή.

Όπως δήλωσε

ο ίδιος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ήδη έχει παραιτηθεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήδη έχει ενημερώσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή υπήρξε η διαφωνία του με την πορεία έχει πάρει το κόμμα αλλά και τα νέα πρόσωπα που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» το κόμμα. 

Επιπλέον, ανέφερε πως είχε διαφωνήσει και με τον νέο Ποινικό Κώδικα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως ανέφερε «ο Αρχηγός της Εγκληματικής Οργάνωσης έχει πλέον τις ποινές του μέλους της Εγκληματικής και αυτό ήταν προβληματικό και το είχα αναφέρει. Η διάταξη προηγουμένως προέβλεπε ποινές τουλάχιστον 10 χρόνια φυλακή ενώ ο νέος ΠΚ προβλέπει 5 έως 15 έτη». 

«Επειδή είχα διαπιστώσει, είχα δει προβλήματα, είχα πει ότι δεν γίνει αλλαγή εκ μέρους της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να το εισάγει στη βουλή προς συζήτηση. Αυτό είχα πει. Από τη στιγμή που πήρε την ευθύνη να το εισάγει στη βουλή και μάλιστα με εκείνη τη διαδικασία, η οποία ήταν ελεγχόμενη, κατά τη γνώμη μου και το είπα στη βουλή, γιατί δεν τα λέω αυτά, τώρα. Τα είπα όταν ήμουν βουλευτής. Είχα πει να μην τους ψηφίσουμε τους κώδικες, ή να τους ψηφίσουμε να ισχύσουν σε ένα βάθος χρόνου, μέχρις ότου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις» τόνισε και συνέχισε λέγοντας «Σε κάθε περίπτωση θέλω να τονίσω, ότι αυτά τα πράγματα, εγώ τα είχα θέσει. Και για αυτό ακριβώς μίλησα στη βουλή. Το τονίζω αυτό,τις αλλαγές στον κώδικα τις ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΟΤΑΜΙ».

Αναφερόμενος για την Χ.Α.: Είχα εντοπίσει σοβαρά προβλήματα στις διατάξεις που δεν συμφωνούσα καθόλου, όταν είχε αναρτηθεί για συζήτηση ο νέος ποινικός κώδικας, κι είχε ξεσπάσει κύμα αντιδράσεων ότι αυτό το νομοθέτημα, εκθέτει την κυβέρνηση. Σήμερα μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος, νομίζω ότι δικαιώνομαι, πως ορισμένες από τις αλλαγές αυτές, έχουν να κάνουν με την απόφαση τη χθεσινή. Και για τις ποινές τις οποίες το δικαστήριο δεν θα επιβάλλει. Δεν θα επιβάλλει κάποιες ποινές το δικαστήριο λόγο διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα¬.

«Η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με του μέλους. Κι αυτό εγώ το θεωρούσα ότι είναι προβληματικό. Το δεύτερο όμως που το θεωρώ πολύ πιο σοβαρό και που το θεωρούσα, τότε και το είχα θέσει, είναι ότι με τις αλλαγές του ποινικού κώδικα, δεν υπάρχει υστέρηση πλέον των πολιτικών δικαιωμάτων. Με τον νέο ποινικό κώδικα όταν καταστεί αμετάκλητη η απόφαση, κάποιοι χάνουν τα δημόσια αξιώματά τους, είτε τα κρατικά είτε τα αυτοδιοικητικά» είπε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραίτηση, Κοντονή, Βαριές, Ποινικό Κώδικα, Χρυσή Αυγή,paraitisi, kontoni, varies, poiniko kodika, chrysi avgi