Παραδόθηκε στην Ελλάδα τραπεζικός υπάλληλος, "πηγή" της δολοφονημένης δημοσιογράφου

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εισαγγελείς της Μάλτας είχαν ζητήσει ευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψη της Maria Efimova.

Η πρώην τραπεζικός υπάλληλος ήταν πηγή σε υπόθεση σκανδάλου, το οποίο οποία αποκάλυψε η δημοσιογράφος Daphne Caruana Galizia και παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας. Η δημοσιογράφος

δολοφονήθηκε όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό της

Πρώην τραπεζικός υπάλληλος που προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο στη Μάλτα καθώς έγινε πηγή δημοσιογράφου, η οποία δολοφονήθηκε πέρυσι, έχει παραδοθεί στην ελληνική αστυνομία και έχει συλληφθεί λόγω αιτήματος της Μάλτας, σύμφωνα με ανώτερο αστυνομικό αξιωματούχο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εισαγγελείς της Μάλτας είχαν ζητήσει ευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψη της Maria Efimova, της Ρωσίδας που άφησε τη Μάλτα για την Ελλάδα πέρυσι μαζί με την οικογένειά της, καθώς υπήρχαν υποψίες για υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή του Reuters από την Ελλάδα, υπήρξαν δύο εντάλματα σύλληψης εναντίον της από την Μάλτα για διάφορες παραβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της υπεξαίρεσης.

«Συνελήφθη χθες το βράδυ και αναμένεται να εμφανιστεί στον εισαγγελέα», σημειώνει ο αξιωματούχος.

Η Efimova εργαζόταν για τρεις μήνες το 2016 στη Pilatus Bank. Η δημοσιογράφος, Daphne Caruana Galizia, την ονόμασε ως την πηγή της για τα εσωτερικά έγγραφα με τα οποία η Galizia υποστήριξε ότι έδειχναν πως η Michelle Muscat, σύζυγος του Πρωθυπουργού Joseph Muscat, είχε στην ιδιοκτησία της μια μυστική εταιρεία στον Παναμά.

Ο Joseph Muscat και η σύζυγός του αρνήθηκαν κάθε κατηγορία. Η Caruana Galizia σκοτώθηκε με βόμβα στο αυτοκίνητο της τον Οκτώβριο του 2017.

Η Pilatus Bank έχει από την πλευρά της κατηγορήσει την Efimova για υπεξαίρεση. Η τελευταία αρνείται όλες τις κατηγορίες και όπως είπε στο Reuters, εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα