ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 5-1: Χριστούγεννα στην κορυφή για το «Δικέφαλο του Βορρά»

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Ατρόμητο στην Τούμπα στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Super League 1 και με νίκη θα είχε την ευκαιρία να κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή της βαθμολογίας. Κάτι που έκανε πολύ εύκολα επικρατώντας με 5-1 του Ατρομήτου και φτάνοντας στους 40 βαθμούς, +2 από τον Ολυμπιακό.

Τα

πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν νωχελικά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό και τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να αναπτυχθεί επιθετικά.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Βιερίνια. Ο Πορτογάλος εκτέλεσε έξυπνα και συρτά ένα φάουλ από πλάγια και αριστερά, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μέγιερι στο 13ο λεπτό.

Η επόμενη καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήρθε στο 21′ όταν μετά από σέντρα του Γιαννούλη, ο Λημνιός βρέθηκε ολομόναχος από το ύψος σχεδόν της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ σε μια φάση όπου ο Έλληνας εξτρεμ υποδείχθηκε οφσάιντ.

Το 2-0 ήρθε για τον ΠΑΟΚ με τον Ισλανδό Ίνγκασον να πλασάρει σε κενή εστία μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίσιτς και πρώτη προβολή του Σφιντέρσκι η οποία κατέληξε στο δοκάρι. Ο Ίνγκασον έκανε και το 3-0 με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο 41′ μετά από πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς.

Το 4-0 ήρθε για τον Δικέφαλο του Βορρά, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σφιντέρσκι στο 53′. Ο Ρισβάνης χτύπησε στον αστράγαλο τον Πολωνό, ο διαιτητής Καραντώνης είδε το Var και καταλόγισε το πέναλτι με τον στράικερ του ΠΑΟΚ να φτάνει τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο 55', ο Ατρόμητος μείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουγκράι, με τον Ζίφκοβιτς να μην μπλοκάρει την μπάλα και αυτή να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε και 5ο γκολ στο 82′ με τον Γιόσιπ Μίσιτς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 5-1 με κεφαλιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα