Πανελλήνιες 2021: «Αποκλείονται μαθητές με 12 ή 13», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στο υπουργείο Παιδείας για το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

«Το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ για να αφήσει περίπου 30.000 φοιτητές εκτός ΑΕΙ,

ήδη από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας. Απατώντας στην τελευταία τοποθέτηση του υπουργείου Παιδείας, που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «λαϊκισμό και ανακολουθίες».

«Το "εξεταστικό Κεραμέως" αποκλείει μαθητές με "12 ή 13" αν τα θέματα είναι εύκολα και ο μέσος όρος διαμορφωθεί σε "15 ή 16"», τονίζεται και επισημαίνεται ότι «όσες ανακοινώσεις και να εκδώσει το υπουργείο Παιδείας, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι».

Στο ίδιο συμπέρασμα, αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «καταλήγουν όλες οι μελέτες των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ), άρθρα και αναλύσεις στον έντυπο τύπο (Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος, Έθνος, Τα Νέα), όπως και σχετική μελέτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η οποία δημοσιεύτηκε και κατατέθηκε στη Βουλή το Φεβρουάριο του 2021».

Το κόμμα της Κουμουνδούρου συμπληρώνει ότι το υπουργείο δεν απαντά σε αυτές τις τεκμηριωμένες αναλύσεις, ενώ «κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και ψηφοθηρία και αναμασά φτηνά επιχειρήματα περί μαθητών που περνούν στο πανεπιστήμιο με "1 και 2 στα 20"».

«Με τον τρόπο αυτό, διαχέουν στην κοινωνία το τερατώδες ψέμα ότι δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι εισέρχονται κάθε χρόνο στο Πανεπιστήμιο με "λευκή κόλλα"», προσθέτει.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «για να "θολώσουν τα νερά", ανακοινώνουν 77.415 θέσεις εισακτέων, δημιουργώντας την εντύπωση ότι τόσοι θα είναι οι επιτυχόντες μαθητές. Κρύβουν όμως πως το νέο εξεταστικό τους σύστημα, θα αφήσει χιλιάδες κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια ώστε οι "αποτυχόντες" να κατευθυνθούν προς τα ιδιωτικά Κολλέγια και τη φτηνή κατάρτιση».

Επειδή όμως, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «το ζήτημα αφορά τουλάχιστον 100.000 οικογένειες, ας απαντήσει επιτέλους το υπουργείο Παιδείας με τη δική του "εκτίμηση" για τις συνέπειες του νέου συστήματος και τον αριθμό των υποψηφίων που θα βρεθούν εκτός πανεπιστημίων από το Σεπτέμβριο του 2021».

Επίσης, καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «αντί να φυγομαχεί και να κρύβεται, ας τολμήσει να εμφανιστεί στη Βουλή και να απαντήσει τη σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα».

«Αντί λοιπόν το υπουργείο Παιδείας να καταναλώνεται σε μικροπολιτική προπαγάνδα με ημερομηνία λήξης τη μέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ας απαντήσει:

1. Πόσοι και πόσες θα αποκλειστούν φέτος από τα πανεπιστήμια λόγω της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

2. Πόσοι και πόσες εισέρχονταν στα ΑΕΙ τα τελευταία χρόνια με «1 και 2 στα 20»;

3. Το «εξεταστικό Κεραμέως» αποκλείει μαθητές με «12 ή 13» αν τα θέματα είναι εύκολα και ο μέσος όρος διαμορφωθεί σε «15 ή 16», ενώ επιτρέπει την εισαγωγή με «5, 6 ή 7» - δηλαδή με «λευκή κόλλα» σύμφωνα με τη «μαύρη προπαγάνδα» της ΝΔ - αν τα θέματα είναι δύσκολα και ο μέσος όρος διαμορφωθεί στο «8 ή στο 9»;

4. Θα καλυφθούν οι 77.415 θέσεις εισακτέων που ανακοινώθηκαν και αν όχι, γιατί εξαγγέλθηκαν;

5. Σχεδιάζει η κυβέρνηση να θεσπίσει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και για τα ιδιωτικά κολέγια;», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΑΕΙΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣΕΞΕΤΑΣΕΙΣΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα