Ολυμπιακοί Αγώνες: «Βόμβα» στην ελληνική ομάδα, θετική στον κορονοϊό αθλήτρια, χάνει τη διοργάνωση

Με ανακοίνωσή της η ΕΟΕ γνωστοποίησε ότι αθλήτρια της Ολυμπιακής ομάδας δε θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Ανησυχία στο Τόκιο για την αύξηση των κρουσμάτων.

«Βόμβα» έσκασε στην Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα στο Τόκιο, καθώς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησε ότι μία αθλήτρια

βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και δεν θα μεταβεί στην Ιαπωνία για τους Αγώνες.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει ταξιδέψει ακόμα στην Ιαπωνία και με τα νέα δεδομένα γεγονός είναι ότι θα χάσει τους Αγώνες, με την ΕΟΕ να εκφράζει τη συμπαράσταση της στην αθλήτρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι αθλήτρια της Ολυμπιακής ομάδας που βρίσκεται στην Αθήνα και δεν έχει ταξιδέψει ακόμα για το Τόκιο, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η αθλήτρια δυστυχώς δεν θα ταξιδέψει στο Τόκιο και δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

H EOE εκφράζει τη συμπαράσταση της στην αθλήτρια που χάνει το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ακόμη 14 κρούσματα κορονοϊού στο Τόκιο 2020

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν δύο τενίστες της Ολυμπιακής αποστολής της Ολλανδίας, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει πάντως γνωστά. H δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ανέβασε σε οκτώ τα μέλη της ολλανδικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Το έκτο μέλος ήταν ο τενίστας Ζαν Ροζέρ τη Δευτέρα (26/07), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί η ομάδα αντισφαίρισης από τη «χώρα της τουλίπας» από το διπλό των ανδρών. Ο Ροζέρ και ο παρτενέρ του, Βέσλεϊ Κόλχοφ, είχαν μπει άμεσα σε καραντίνα, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις.

Επιπρόσθετα, θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν την Τρίτη (27/7) και 12 άνδρες ασφαλείας, οι οποίοι εργάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ανακοινώθηκαν 2.848 νέα κρούσματα στο Τόκιο

Την ίδια ώρα, η τοπική κυβέρνηση του Τόκιο ανακοίνωσε την Τρίτη (27/07) 2.848 νέα κρούσματα COVID-19, τα περισσότερα από την ημέρα, που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Η εξάπλωση του ιού στην ιαπωνική πρωτεύουσα συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία, καθώς παρατηρείται αύξηση της διασποράς τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα τα νοσοκομεία της πόλης κάνουν ετοιμασίες για την περίθαλψη νέων περισσότερων ασθενών. Ο αριθμός αυτός των κρουσμάτων είναι ο μεγαλύτερος από τον περασμένο Ιανουάριο.

{https://twitter.com/CityNews/status/1419965618388967425?s=20}

Ανησυχία Covid-19 στο Τόκιο 2020

Το Τόκιο, πόλη υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων, ζήτησε από τα νοσοκομεία να προετοιμάσουν περισσότερα κρεβάτια για ασθενείς με COVID-19, καθώς η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο τηλεοπτικός οργανισμός TBS.

Τα καθημερινά κρούσματα διπλασιάστηκαν σε 1.429 τη Δευτέρα, σε σχέση με από μια εβδομάδα νωρίτερα. Αυτός ήταν ο υψηλότερος αριθμός από τότε που ξεκίνησε η πανδημία και ακολούθησε παρόμοιο ρεκόρ την Κυριακή (25/07).

Οι αριθμοί των κρουσμάτων τείνουν να μειώνονται τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, όταν τα τεστ μειώνονται, έτσι οι ειδικοί και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, παρακολουθούν στενά τους αριθμούς της Τρίτης, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το απόγευμα, για να έχουν μια σαφέστερη εικόνα της κατάστασης.

{https://twitter.com/paulleary/status/1419964971958644736?s=20}

Με τα νοσοκομεία να δέχονται αυξανόμενο αριθμό ασθενών, το Τόκιο στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό των κλινών σε 6.406 έως τις αρχές του επόμενου μήνα από την τρέχουσα χωρητικότητα των 5.967, τόνισε η TBS.

«Τα νοσοκομεία πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις και να μειώσουν τις άλλες θεραπείες», δήλωσε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, επικαλούμενος ειδοποίηση σε ιατρικά ιδρύματα από τις αρχές της πόλης.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποίησαν ότι οι εποχιακοί παράγοντες, η αυξημένη κινητικότητα και η εξάπλωση των μεταλλάξεων θα οδηγούσαν σε ανάκαμψη στα κρούσματα COVID-19 αυτό το καλοκαίρι.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κιότο Γιούρι Φουρούζε προέβλεψε νωρίτερα ότι τα νέα καθημερινά κρούσματα στο Τόκιο θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 2.000 τον Αύγουστο.

Μόλις το 36% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Οι Αγώνες διεξάγονται υπό αυστηρούς κανόνες για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, αλλά έχουν 155 κρούσματα που αφορούν αθλητές και άλλους εμπλεκόμενους με τους Αγώνες.

{https://twitter.com/FOXWestTexas/status/1419964579879194624?s=20}

Η ψηφοφορία στην ΕΟΕ για την εκπροσώπηση αθλητών

Σύμφωνα με το νέο καταστατικό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι αθλητές θα έχουν τρεις εκπροσώπους στην Ολομέλεια. Ο ένας θα βγαίνει με ψηφοφορία από την Ενωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ήδη ψηφίστηκε η Βούλα Κοζομπόλη και οι άλλοι δύο, από ψηφοφορία στο Ολυμπιακό Χωριό, των αθλητών και αθλητριών που μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ψηφοφορία ήδη ξεκίνησε και υποψήφιοι στους άνδρες είναι ο ιστιοπλόος Παύλος Καγιαλής και ο πολίστας Γιάννης Φουντούλης και στις γυναίκες η Βασιλική Μιλλούση, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Ευαγγελία Ψάρρα.

{https://twitter.com/hes153ter/status/1419963547522670605?s=20}

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα