Κοτζιάς: Σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις - Καμμένος: Δεν αλλάζω θέση

Περισσότερο από δύο ώρες διήρκησε το «μίνι» υπουργικό συμβούλιο για το θέμα της ΠΓΔΜ που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου

Περισσότερο από δύο ώρες διήρκησε το «μίνι» υπουργικό συμβούλιο για το θέμα της ΠΓΔΜ που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου . Στο μίνι υπουργικό συμμτείχαν οι υπουργοί

Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, Άμυνας ο κ. Καμμένος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης και οι τρεις υπουργοί Επικρατείας κ.κ. Φλαμπουράκης, Τζανακόπουλος, Βερναρδάκης. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε αισιόδοξος ενώ υπογράμμισε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι σύνθετη ονομασία για όλες τις χρίσεις.«Φέτος είναι η χρονιά που θα λύσουμε ζητήματα που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες. Με ορθές και δίκαιες λύσεις», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

«Μιλήσαμε για ζητήματα των Βαλκανίων και για θέματα που αφορούν τη συνεργασία μας με τις άλλες χώρες, με στόχο την καλύτερη ευμάρεια περισσότερων περιοχών», πρόσθεσε.

«Όσον αφορά την Αλβανία, θεωρώ ότι έχουν γίνει θετικά βήματα. Σχετικά με το ονοματολογικό της FYROM, η κυβέρνηση στηρίζει και διαπραγματεύεται μια σύνθετη ονομασία και τάσσεται υπέρ μιας συνεννόησης με όλα τα κόμματα και με κάθε πολίτη. Δεν θέλουμε τα προβλήματα του παρελθόντος να καταδυναστεύουν το μέλλον του τόπου μας».

Την επιμονή του στην στάση του για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» διατύπωσε από την πλευρά του εξερχόμενος από το μίνι υπουργικό για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Εθ. Άμυνας Π. Καμμένος, προσθέτοντας ότι θα είναι η χρονιά λύσης του ζητήματος.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, είναι η μέρα που ο Κ.Καραμανλής ίδρυσε την ΕΡΕ και καλω τον Κ. Μητσοτάκη να του πω ότι θα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών που διαπραγματεύεται το θέμα. Έχουμε μπροστά μας δύο αποφάσεις: Η μία είναι η απόφαση υπό τον Κωνστ. Καραμανλή και η άλλη του Βουκουρεστίου. Έχω εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών. Δεν είναι από αυτούς που άλλα υπογράφουν και άλλα εννοούν όπως ο Αντώνης Σαμαράς ή από αυτούς που συμφωνούν και τελικά υπονομεύουν τον Πρωθυπουργό όπως η κ. Μπακογιάννη. Νομίζω ότι θα οδηγηθούμε σε λύση προβλημάτων. Η διαπραγματεύση θα είναι σκληρή».

Την ίδια στιγμή, σε σχέση με τη στάση του αναφορικά με τη μη χρήση του όρου Μακεδονία τόνισε: «Είναι μια πάγια εθνική θέση και επιμένω σε αυτή. Ελπίζω ότι η λύση που θα δοθεί θα εξασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα. Η ΝΔ είπε ότι θα ψηφίσει ότι εγώ, οπότε μου εναποθέτει τις ελπίδες για τη λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα