Οικουμενικό Πατριαρχείο και Γαβρόγλου διαψεύδουν το επεισόδιο με τον έντονο διάλογο

Διαψεύδεται κατηγορηματικά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο φλέγων διάλογος ανάμεσα σε Γαβρόγλου και Βαρθολομαίο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οργισμένο ξέσπασμα που φέρεται να είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, το περασμένο Σάββατο, στο Φανάρι με τον Έλληνα υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Σημειώνεται,

δε, πως ο Γιώργος Παπαχρήστος, στη στήλη του στην εφημερίδα Τα Νέα, σήμερα Δευτέρα (12.11.2018) ανέφερε πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης φέρεται να είπε, οργισμένος και σε έντονο ύφος, στον Κώστα Γαβρόγλου κατά τη δίωρη συνάντησή τους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Δεν γίνεται να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας, δεν το δέχομαι. Εγώ δεν δείλιασα μπροστά στις επιθέσεις ολόκληρης της Ρωσίας, του Πούτιν, θα δεχθώ αυτή τη συμφωνία εις βάρος μου; Απατάσθε».

Πάρα ταύτα, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Νίκος Παπαχρήστου, μιλώντας στο ΑΠΕΜΠΕ, διέψευσε πως ο Πατριάρχης είχε τέτοιο διάλογο με τον Έλληνα υπουργό.

«Πληροφορίες και δήθεν αποσπάσματα της διαλογικής συζητήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου.

Κ. Γαβρόγλου: Άρρηκτα συνδεδεμένη η ελληνική Πολιτεία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διέψευσε, μετά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και το υπουργείο Παιδείας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

«Μετά την κατηγορηματική διάψευση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το δημοσίευμα σχετικά με φράσεις που αποδίδονται στον Οικουμενικό Πατριάρχη, η δική μου διάψευση θα ήταν εκ του περισσού. Οφείλω, όμως, να κάνω έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να μην εντάσσουν στις μικροκομματικές τους ιδιοτελείς επιδιώξεις τις σχέσεις ελληνικής Πολιτείας και Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι οποίες ήταν και παραμένουν άρρηκτα συνδεδεμένες», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα