Οι Ιταλοί «ψηφίζουν» Ελλάδα και Ισπανία για το καλοκαίρι τους

Τις κρατήσεις τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ξεκίνησαν οι Ιταλοί, με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κροατία να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών τους.

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι δύο προορισμοί που απορροφούν το 70% του ιταλικού θερινού τουρισμού με προορισμό το εξωτερικό, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, όπως γράφει η εφημερίδα Il Messaggero.

Δεν είναι τυχαίο ότι και πέρυσι οι Ιταλοί παρά το ξέσπασμα της πανδημίας έβαλαν την Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεών τους, όπως επισημαίνει σχετικά η Deutsche Welle.

Παράλληλα η κυβέρνηση Ντράγκι προσπαθεί με κάθε τρόπο να τονώσει και τον εσωτερικό τουρισμό.

ο Ιταλός πρωθυπουργός στη συνάντηση της G20 για τον τουρισμό ανακοίνωσε ότι από τις 15 Μαΐου θα τεθεί και επίσημα σε ισχύ το εσωτερικό πράσινο πάσο για μετακινήσεις εντός της χώρας: όσοι Ιταλοί και Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί ή έχουν θεραπευθεί από τον κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο θα μπορούν να λαμβάνουν βεβαίωση, με την οποία θα επισκέπτονται κάθε περιοχή της χώρας, χωρίς περιορισμούς.

Η στρατηγική των covid free νησιών

Την ίδια στιγμή οι Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες ελπίζουν να αποφασιστεί σύντομα και η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων διότι διαφορετικά οι τουρίστες δύσκολα θα αποφασίσουν να επισκεφθούν την χώρα.

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και το θέμα των μικρών ιταλικών νησιών που θα ήθελαν να γίνουν covid free, σαν τα ελληνικά. Προς το παρόν δεν υπάρχει μια σχετική κυβερνητική στρατηγική.

Ίσως προκύψουν νεότερα από την σημερινή συνάντηση της υπουργού Περιφερειακών Θεμάτων Μαρία Στέλα Τζελμίνι με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο μεταξύ στην Σικελία υπάρχει η πρόθεση να χρησιμοποιηθούν παρτίδες του εμβολίου AstraΖeneca, που έχουν μείνει στα ψυγεία, για να εμβολιαστούν οι κάτοικοι των μικρών νησιών της περιοχής, όπως του Αλικούντι, του Στρόμπολι, Βουλκάνο και Φιλικούντι.

 

 

 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΙΣΠΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα