ΟΑΕΔ: Κραυγή αγωνίας των 5.500 πτυχιούχων, «φεύγουμε και κλείνει ο Φορέας μας»

Κραυγή αγωνίας των πτυχιούχων εργαζομένων στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 5.500, στον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για 5.500 ανέργους πτυχιούχους «Προσληφθήκαμε ως πέντε επιστήμονες με μεταπτυχιακές σπουδές τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους, ύστερα από διαφανείς διαδικασίες και σαφή μοριοδότηση μέσω του Ειδικού Προγράμματος του ΟΑΕΔ

που αφορούσε την απασχόληση 5.500 ανέργων πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29, σε Υπουργεία και Εποπτευόμενους Δημόσιους Φορείς για τη στελέχωση του Φορέα που ιδρύθηκε για να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη διαχείριση των περιοχών Natura 2000 της Δυτικής Μακεδονίας. Ήρθαμε στην Καστοριά για να προσφέρουμε υπηρεσίες που μέχρι τότε δεν καλύπτονταν».

Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλουν ότι ο συγκεκριμένος φορέας δεν χρηματοδοτήθηκε από τον Μάρτιο του 2019 ενώ «Ο χώρος που μας παραχωρήθηκε παραμένει εντελώς άδειος, οπότε και φιλοξενηθήκαμε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς. Ωστόσο, ένας Φορέας δεν είναι απλά ένα δωμάτιο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούσαμε με τις συνθήκες που υπήρχαν χρησιμοποιώντας προσωπικά τηλέφωνα και υπολογιστές, βάζοντας χρήματα για γραφική ύλη και έξοδα ταχυδρομείου, χρησιμοποιώντας ως και τα προσωπικά μας οχήματα για μετρήσεις και ελέγχους στο πεδίο. Γνωρίζουμε ότι η μοναδική μας αποζημίωση είναι η ηθική ικανοποίηση ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας».

Αναφέρουν οι συγκεκριμένοι πτυχιούχοι - εργαζόμενοι στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ πως «Ο Φορέας πρακτικά θα κλείσει αφού οι συμβάσεις του δεν ανανεώθηκαν καθώς οι ίδιοι είναι οι μόνοι υπάλληλοι του Φορέα».

Τέλος τονίζουν πως Επιδιώκουμε την επωφέλεια των περιοχών αυτών μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα με στόχο την ανάπτυξή τους. Ζητήσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε την ανανέωση των συμβάσεών μας όχι μόνο γιατί θα προστεθούμε στο ποσοστό ανεργίας της χώρας ή θα αφαιρεθούμε εντελώς από αυτό καθώς αρκετοί θα αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε προς αναζήτηση εργασίας, ούτε μόνο γιατί τα πτυχία μας θα μείνουν ανεκμετάλλευτα διακοσμώντας τοίχους, ούτε μόνο για να γλιτώσει η χώρα τα ευρωπαϊκά πρόστιμα για την παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τη διατήρηση του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας. Ζητήσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε την ανανέωσή των συμβάσεών μας, επειδή προσφέρουμε έργο και η εργασία μας είναι αναγκαία».

Keywords
Τυχαία Θέματα