Ο Ζάεφ εξασφαλίζει 80 βουλευτές και περνά την Συμφωνία από την Βουλή

Τους 80 βουλευτές που χρειάζεται στη Βουλή για την αναθεώρηση του σκοπιανού συντάγματος φέρεται να εξασφάλισε ο Ζόραν Ζάεφ, ανέφερε την Τετάρτη το βράδυ η Σερβική Ραδιοτηλεόραση, επικαλούμενη πληροφορίες από το σκοπιανό κανάλι ALSAT-M.

Σύμφωνα με το αλβανόφωνο ΑLSAT-M 11, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO - DPMNE φέρονται να προσχώρησαν στο στρατόπεδο των

συνταγματικών αλλαγών. Το κανάλι Τelma είχε αναφέρει προηγουμένως ότι έξι βουλευτές του VMRO – DPMNE συζητούν με την κυβερνητική πλειοψηφία για συνταγματική αναθεώρηση.

Αισιόδοξος ότι θα επιτύχει τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή (άρα και την πλειοψηφία των 80 βουλευτών) εμφανίστηκε την Τετάρτη σε Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών, στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, την ώρα που άρχιζε η σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου.

«Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις γιατί αυτή (η συμφωνία των Πρεσπών) είναι μοναδική ευκαιρία. Να αναλάβετε ευθύνη για να αδράξουμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία για τη “Μακεδονία”» προέτρεψε χθες τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο Ζάεφ, μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης ψηφοφορίας στη σκοπιανή Βουλή, για να ξεκινήσει η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών, θεωρείται η ερχόμενη Τρίτη 16 Οκτωβρίου. Εάν τελικά η συνταγματική αναθεώρηση, στην ΠΓΔΜ θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα